Vučić: Priština u četvrtak podnosi zahtev za članstvo u Savetu Evrope

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da će Priština u četvrtak podneti zahtev za članstvo u Savetu Evrope, dodajući da će Srbija na to politički reagovati.

Vučić je, obraćajući se medijima nakon radne večere za lidere Zapadnog Balkana u Briselu, rekao da je ministarka spoljnih poslova iz Prištine potvrdila da će Priština podneti zahtev za članstvo u Savetu Evrope, prenosi RTS.

Naveo je da je za Srbiju situacija složena i kompleksna, te da je to kršenje svih međunarodnih normi i prava. Više od 3.310 dana, dodao je, nema razgovora o Zajednici srpskih opština.

"Predstoji veoma težak period i dodatne turbulencije, Priština želi da ukrajinsku situaciju, govoreći da je Srbija produžena ruka Rusije, iskoristi protiv Srbije i dobije mnogo više i da predstavi sebe kao velikog borca protiv ruskog uticaja", ukazao je predsednik Srbije.
 
Dodao je da će u narednih 36 sati biti zakazana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost.
 
"Počećemo politički da reagujemo i to je naš odnos. Ako neko misli da može da nas ucenjuje i da pritiscima slomi Srbiju, neće iće tako lako kako ste zamislili", naveo je predsednik Srbije.
 
Dodao je da "nemamo kud" i da "ne možemo iz svoje kože".
 
"Donosićemo racionalne odluke, iako je teško u današnjem svetu to raditi. Kad govorite razumno, obično ne možete da dobijete aplauz, jer je sve u savremenom svetu postala apsolutna histerija i ako se tako ne postavite, štrčite", rekao je Vučić.
  • realista

    12.05.2022 11:13
    kosovo
    bice primljeno u savet evrope. posle onih marseva od pre par dana nema sta da se razmisljamo vise. To je bio cist auto gol. A to sto se prvorodjeni pouzdaje u lupetanja dugina, pitanje je a sa cime? sa tri tovara koja su dosla iz kine? i sa regrutima koji ce biti obuceni da peru wc i namestaju krevete za 90 dana? Dotle ce i rat proci.
  • Zare

    12.05.2022 09:43
    @Srbija opkoljena ali
    Sve si ti to lepo slozio, ali nista nije tacno! Rusija je napala Ukrajinu i tacka.
  • Srbija opkoljena ali

    12.05.2022 08:22
    Bugarska i Rumunija isto
    Kazu Srbija opkoljena ? A jeli nas to opkoljavaju Rumunija i Bugarska, kojima je sa one strane sad Rusija ? Onda su i oni opkoljeni, a ujedno su pravoslavci, a Bugari su sloveni, Rumuni nisu. Ali neka se javno objavi, ko pritiska Srbiju za tudje ratove, i odma da ih otkacimo i okoncamo saradnju sa takvima ? Ako je to EU ne trebaju nam ucenjivaci za dogadjaje u kojima ne ucestvojemo. Jer oni nisu sigurna investicija ucenjivace nas i sutra za dogadjaje u Africi. Za rat Nato pakta protiv Rusije, mi moramo biti po strani. Srbija je jedina drzava na svetu koju ucenjuju da uvede sankcije Rusiji. Vucic za ovu sramotu i sto je dozvolio da samo od 160 drzava koje nisu uvele sankcije samo njemu prete mora da bude smenjen.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija