Vlada Kosova odobrila inicijativu za članstvo u Savetu Evrope

Vlada Kosova održala je elektronsku sednicu na kojoj je načelno odobrila inicijativu za članstvo u Savetu Evrope.
Vlada Kosova odobrila inicijativu za članstvo u Savetu Evrope
Foto: Pixabay
"Savet Evrope je najstarija međuvladina organizacija u Evropi čija je osnovna svrha da obezbedi saradnju i jedinstvo među svojim članicama u oblasti ljudskih prava, demokratije i vladavine prava", navodi se u saopštenju Vlade Kosova.
"Ljudska prava i osnovne slobode su zagarantovane Ustavom Republike Kosovo, koji uključuje konvencije Saveta Evrope, uključujući Univerzalnu deklaraciju o ljudskim pravima i Evropsku konvenciju za zaštitu ljudskih prava i elementarne slobode i njene protokole", dodaje se u saopštenju.
Navodi se i da se "danas usvojenom odlukom Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore obavezuje da sve procedure za članstvo sprovodi na osnovu važećeg zakonodavstva".
 
Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć u Briselu da će Priština danas podneti zahtev za članstvo u Savetu Evrope, dodajući da će Srbija na to politički reagovati.
 
"Počećemo politički da reagujemo i to je naš odnos. Ako neko misli da može da nas ucenjuje i da pritiscima slomi Srbiju, neće iće tako lako kako ste zamislili", naglasio je on.
  • Vlada

    12.05.2022 12:10
    A ko sedi u toj vladi "Kosova"? Ko tebe vise shvata ozbiljno, covece? Ucenjen si i radis sve sto ti naredjuju i sta tu vise glumis?
  • Da

    12.05.2022 11:51
    Dobro. Vojvodini Kosovo nije potrebno.
  • Rade

    12.05.2022 11:49
    Zarad podrške rusiji, izgubimo kosovo! Kakav nemar države prema sopstvenim interesima!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.