Jedan od pet miliona: Vulin zaslužio zahvalnicu Ziđina zabranom legitimisanja kineskih državljana

Kopredsednik pokreta "Jedan od pet miliona", Martin Bežinarević, naveo je da je saradnja MUP-a i Ziđina "oličenje privatizovanja Bora i Majdanpeka" i "potpuno urušavanje zakona i Ustava".
Bežinarević je izjavio da se "izuzetna saradnja" zbog koje je zamenik direktora kineske kompanije Ziđin, Džejson Džang, uručio zahvalnicu ministru unutrašnjih poslova Srbije Aleksandru Vulinu, ogleda uglavnom u tome "da pripadnici naše policije imaju zabranu legitimisanja kineskih državljana i radnika".
"Podsetiću da su samo pre godinu dana kineski državljani živeli u radnim logorima, kojima policija nije imala pristup, da se svakodnevno dešava ekocid i, već sada doslovno, trovanje naroda", kazao je Bežinarević koji je odbornik Skupštine Opštine Majdanpek.

On je naveo i da se "izveštaj Instituta za javno zdravlje da su Bor i Majdanpek crne rupe industrijskog zagađenja, krio od očiju javnosti godinu dana, dok mnoge organizacije nisu reagovale".

  • agatoni,aga,akademik

    13.05.2022 13:42
    msm
    da ni pisac članka ne veruje u napisano hahaha , kakvi zgubidani hahah
  • narod

    13.05.2022 08:36
    koji bira da ga vode ovakvi ljudi na vlasti je zaslužio da bude sluga kinezima i rusima u svojoj sopstvenoj zemlji. To se danas popularno zove : patriotizam! Pa hvala vam patriote što ste prodali i poslednji porodični nakit i nahranili svoj ego.

  • Samo kažem ...

    12.05.2022 22:02
    I svim glasačima naprednjaka je normalno da se bivši JUL-ovac, komunista, danas šef pokreta socijalista, upravo sada nacionalista i promoter Srpskog sveta, ministar MUP-a dobije nagradu od strane kompanije koja je dokazano suspendovala prerogative države Srbije u svom pogonu?
    Muka mi je koliko smo glupi!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.