Savet za nacionalnu bezbednost: Nema promene stava Srbije o sankcijama Rusiji

Na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost, osim dogovora da će se raditi na povlačenju priznanja Kosova, dogovoreno je i da nema promene stava Srbije po pitanju sankcija Rusiji.
Savet za nacionalnu bezbednost: Nema promene stava Srbije o sankcijama Rusiji
Foto: FoNet (Milica Vučković)

Kako piše Nova.rs, Srbija ni na ovom sastanku Saveta za nacionalnu bezbednost nije usvojila stav da Rusiji uvede sankcije zbog invazije na Ukrajinu.

Odluka je da se po tom pitanju ostane na istom zaključku koji je donet na prethodnoj sednici Saveta u februaru.

Tada je predsednik Aleksandar Vučić saopštio da Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji iako to traži Evropska unija. Od tog stava se, kako kaže izvor Nove, nije odustalo ni posle više od dva i po meseca.
 
"Srbija poštuje norme međunarodnog prava, ali Srbija isto tako dobro razume svoje potrebe i bez obzira na to šta bi neko želeo, Srbija ima svoje vitalne nacionalne i državne interese, poštuje tradicionalna prijateljstva", rekao je Vučić 25. februara.
 
Selaković: Četiri države povlače priznanje
 
Nakon današnje sednice, Vučić se nije oglašavao već je izjavu dao ministar spoljnih poslova u tehničkoj vladi Nikola Selaković.
 
"Ja sam predao predsedniku Vučiću diplomatske note četiri države koje su povukle priznanje", rekao je on, ali nije naveo koje su to države.
 
Dodao je da se Srbija nalazi u veoma teškoj situaciji.
 
"Naša država izložena je strahovitim pritiscima, da prihvatimo narušavanje teritorijalnog integriteta naše države, da prihvatimo rušenje međunarodnog javnog prava. Došli smo do informacija da dve velike države pružaju podršku Prištini", naveo je Selaković, uz napomenu da će naredni dani biti burni i važni.
  • Volim

    14.05.2022 10:29
    021
    i zbog komentara , ima neki statističar koji analizira kretanje i stil pisanja komentatora umesto da uzvikne
    ŽIVELA SRBIJA ❤
  • Amerika danas kaze

    14.05.2022 05:47
    drzave Kosovo i Srbija
    Samo za tu recenicu treba Americi uvesti sankcije, a ovi idijoti na slici pominju Rusiju. Nije vojna neutralnost da kada ratuju Nato i Rusija stanes sankcijama na jednu stranu, to je kraj neutralnosti i idealne Tito nesvrstane pozicije koja je finansiski najisplativija u svetu. Zato se ja protivim da uvedemo sankcije Americi jer Kosovo zovu drzavom , i treba se boriti za neutralnost po cenu rata u Srbiji ako neka vlast to narusi.
  • Лиманац

    13.05.2022 21:37
    Живела Србија!
    И Косово и Русија!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.