Policajcima uslovna kazna za zlostavljanje maloletnika koji su skidali državne zastave

Osnovni sud u Nišu, prvostepenom presudom, osudio je dvojicu policajaca na po šest meseci zatvora, uslovno na dve godine, zbog toga što su prilikom privođenja zlostavljali dvojicu Nišlija.
Policajcima uslovna kazna za zlostavljanje maloletnika koji su skidali državne zastave
Foto: 021.rs (arhiva)

Mladići, koji su tada bili maloletni, privedeni su u noći između 20. i 21. novembra 2016. godine zbog toga što su na mostu kod Tvrđave u centru Niša skinuli nekoliko zastava Srbije i Mađarske, okačenih povodom održavanja zajedničke sednice vlada, kojom su predsedavali premijeri Aleksandar Vučić i Viktor Orban.

Obojica su, nakon što su se policajci pojavili, krenuli da beže, ali su se vratili i nisu pružali otpor prilikom hapšenja.
U presudi je navedno da je policajac M.P. kriv jer je prilikom privođenja Luke Nićiforovića zlostavljao maloletnika i prema njemu postupao na način koji "vređa ljudsko dostojanstvo".
 
Navedeno je da je on mladića udarao nogama u leđa, vrat i noge, pesnicama u rebra i stomak, a do "marice" odveo sa savijenom rukom i hvatanjem za glavu povijajući je nadole.
 
Policajac M.T. osuđen je takođe za zlostavljanje i postupanje koje "vređa ljudsko dostojanstvo" jer je Aleksandru Tasiću zadao više udaraca nogom u glavu, rebra i nogu, gazio ga po leđima i takođe ga sa zavrnutom rukom odveo do policijskog vozila.
 
Policijaci su, kako je rečeno, u "marici" zastrašivali mladiće da će "biti optuženi za državni udar i izazivanje međudržavne krize".
 
Policajci su na suđenju kategorički negirali da su bili nasilni i tvrdili su da su postupali po pravilima policijske službe, što je reklo i četvoro njihovih kolega.
 
Tasić i Nićiforović su, pred sudom, skidanje zastava obrazložili "mladalačkom nepromišljenoću".
  • Miki

    15.05.2022 08:44
    Вероватно су им родитељи на некој функцији не видим други разлог!
  • Milan

    14.05.2022 08:39
    Poolako
    U tom delu grada sigurno postoje kamere. Ako su ih tukli bez razloga, kazniti za primer ali ako su maloletnici skrnavili zastavu nase zemlje svakako kazniti za primer. Nadam se da niko nije jako povredjen jer se ovo lako resi, bez drame molim.
  • Darko

    14.05.2022 08:13
    Pa zašto ih nisu pohvali potpisali po ramenu i rekli momci samo napred uništavajte zajednicu imovinu. Unistiliste policiji oduzeli sva prava samo napred, rade za mizernu platu i moraju da se izvinjavaju bagri.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.