Vučić: Živeli bismo deset puta bolje ako uvedemo sankcije Rusiji, ali nećemo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija trpi mnogo zbog neuvođenja sankcija Rusiji i da bi se živelo deset puta bolje kada bi to uradila, ali da neće, jer vodi samostalnu politiku.
On je rekao da je mnogim političarima lako da pričaju da su protiv uvođenja sankcija Rusiji.
"I moja tetka je protiv i moj otac je, pa šta sa tim, kakve to veze ime sa vođenjem države", rekao je Vučić na televiziji Prva.
On je objasnio da Srbija trenutno nema izlaz na tržište kapitala, da su krediti skuplji i da se sada nudi zajam po kamati od sedam odsto kao, kako je primetio, u vreme "onih koji su opljačkali zemlju", i da je teško refinansiranje kredita, što će se na kraju odraziti na plate i penzije.
 
"Svi će da kažu Vučić najavljuje uvođenje sankcija. Ne, borićemo se dokle možemo da čuvamo svoju politiku i tu politiku vodimo ne zato što imamo nešto od neuvođenja sankcija. Pošto ću da slušam stručnjake da je to zbog cene gasa, a to nam je milijardu, dok mi na ovome gubimo više milijardi, da ne pričam o manjem dolasku direktnih investicija, i da je sedam američkih producenata i glumaca odbilo da dođe da snima filmove jer nismo uveli sankcije Rusiji", rekao je Vučić.
 
On je ponovio da Srbija zna koliko su sankcije nefer i da Srbija sve to radi zbog poštovanja prava, ali i da narod treba da zna da država gubi mnogo zbog neuvođenja sankcija Rusiji.
  • Bbobbo

    17.05.2022 09:56
    Gde nadje 10. Dok je vas levih i desnih, zutih i crvenih, nama je samo gore, tj dole, losije.
  • V

    16.05.2022 22:28
    Ako je bi nam bilo bolje, onda neka uvedu sankcije. Meni nekako deluje da ne dobijamo ništa uvodjenjem sankija a gubimo svašta, ali ako nije tako tj ako je obrnuto, što onda ne uvodimo sankcije?
  • Čoban

    15.05.2022 20:57
    @Ovce
    Svašta, pa postoji nadležni sud za kršenje međudržavnih ugovora. Da neće i to suspendovati naši EU prijatelji? Kako će fabrike raditi ako ne bude energenata? Ipak slažem se sa vama, odlična je strategija da postanemo još više zavisni od zemalja koje su nam otvoreno neprijateljske jer smo dozvolili da nam privreda već sada toliko zavisi od njih, jer istina može biti i gore, mogu nas naši prijatelji ponovo bombardovati jer poštuju naš suverenitet i pravo da sami odlučujemo o sebi. Imali smo mogućnosti na istoku ali opet razumljivo je da je tržište od 5 milijardi ljudi premalo za jednu ogromnu Srbiju i njen ogroman društveni proizvod sa trećinom stanovništva bez osnovne škole pa smo se morali prikloniti njima. A da se razumemo, ne volim ni ja što je tako ali je jednostavno tako, NATO zemlje su bezmalo do jedne naši neprijatelji i to se neće skoro promeniti, toliko smo učinili bolnih ustupaka do sada i ne samo da se ništa nije promenilo u odnosu već su postali još bestidniji prema nama. Hvala im na prijateljstvu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.