Vučić: Pomoći ćemo radnicima Fijata, kao što smo pomogli radnicima Geoksa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je govorio o situaciji u kojoj su se našli radnici Fijata u Kragujevcu.
 Vučić: Pomoći ćemo radnicima Fijata, kao što smo pomogli radnicima Geoksa
Foto: 021.rs

"Radnike Fijata će primiti premijerka Brnabić narednih dana, a to šta će raditi privatni vlasnik mi ne odlučujemo", naveo je predsednik Srbije.

"Pomoći ćemo im kao što smo pomogli radnicima Geoksa", kazao je Vučić.
 
"Potpisali smo ugovor, subvencionisaćemo ogromnim parama novu proizvodnju u Kragujevcu kako bismo zaštitili radnike u Kragujevcu. Novi ugovor će biti 100 puta povoljniji od starog", rekao je.
On očekuje da će se o tom novom koraku za srbiju odlučiti negde u drugoj polovini juna.
 
"U fabrici električnog automobila biće značajno veće plate nego u fabrici gde se proizvodi 500L“, najavio je Vučić.
 
"Stelantis će imati ogromne obaveze prema radnicima. Postoji tranzicioni period u kojem će zadržati dve trećine ili tri četvrtine radnika, ne znam koliko, koje će da plaćaju za to vreme. Za ostale, mi ćemo da rešavamo to pitanje kao što smo pomogli ljudima iz Geoksa", rekao je Vučić.
  • Sima S

    16.05.2022 09:35
    Deja vu
    "..Vučić: Pomoći ćemo radnicima Fijata, kao što smo pomogli radnicima Geoksa.."
    - Koji crnjak :((
  • Bokica

    15.05.2022 18:25
    Pomoć
    Predsedniče pomozite,radnicima Novitet Novi Sad ,koji je država prodala ,Draganu Djuriću vlasniku Zekstre i Veterinarskog zavoda Zemun.Radnici Noviteta nemaju plaćene doprinose za 10 god ,nemogu u penziju a vlasnik se pravi lud,dok je firma u blokadi više stotina miliona a poreska uprava ćuti,Da li u ovoj zemlji postoji zakon zašto neko mora da plaća porez a neko nemora,kad već pomažete onda bar pomozite radnicima čiju ste firmu prodali a njihove akcije obezvredili!!!!!!????
  • ogi

    15.05.2022 16:03
    da bi nekome dali nekome morate uzeti. Subvencije strancima ce unistiti domacu privredu i poljoprivredu. Ovi napredni bas unistavaju zemlju nama neprijatelj nije potreban imamo naprednu vladu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.