Ministarstvo za demografiju kritikuje odbacivanje tradicionalnih vrednosti

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju saopštilo je danas da sve ekonomske, naučne i kulturne potencijale u Srbiji treba angažovati u vraćanje značaja porodici.
Ministarstvo za demografiju kritikuje odbacivanje tradicionalnih vrednosti
Foto: Pixabay

Ministartvo je povodom 15. maja, Međunarodnog dana porodice, navelo da taj dan treba da bude presudna opomena da se krene u spasavanje porodice jer "važnijeg i prečeg posla nemamo".

U saopštenju je navedeno da su propali pokušaji da se porodica obesmisli i predstavi kao beznačajna, prevaziđena socijalna zajednica.

"Narodi su nastajali i opstajali zahvaljujući onome što se zove porodica. Uslov opstanka, Srba kao naroda i svih drugih naroda, jeste jaka i brojna porodica. Drugog načina nema", saopštilo je ministarstvo.
 
Kritikujući odbacivanje tradicionalnih vrednosti iz ministarstva su istakli da se "proširuje spisak raznih prava, a prava porodice niko više gotovo i da ne spominje", i zaključili da je jedini način za opstanak naroda "velika, brojna i zdrava porodica".
  • pobogu

    15.05.2022 17:37
    "Ministarstvo za demografiju kritikuje odbacivanje tradicionalnih vrednosti"


    Ne samo tradicionalnih vrednosti, sa ovakvim politicarima u poslednjih 30 godina odbacene cu bas sve vrednosti...

    I kako vaspitavati dete danas? Da bude obrazovano i odgovorno, pa da ide napolje ili da bude debil i ide u politiku?
  • Nebojsa

    15.05.2022 15:18
    @Обсервер
    Ne volimo Ameriku ali zato volimo teorije zavera koje izvaljiju njihovi najudji, jel?
  • Tinkerbell

    15.05.2022 14:40
    Informacija za ministra:
    Vi radite u Ministarstvu demografije, a ne u Ministarstvu demagogije, prema tome počnite konačno da radite posao za koji primate nadprosečne plate. Niko neće praviti decu zato što to treba državi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Umro Mihailo Crnobrnja

Bivši predsednik Evropskog pokreta u Srbiji, doktor ekonomskih nauka Mihailo Crnobrnja, umro je danas u 78. godini, saopštio je Evropski pokret.