Sloga: Nikolić da iznajmi stan i solidariše se sa radnicima "Fijata" iz Kragujevca, odakle dolazi

Udruženi sindikati Srbije Sloga pozivaju bivšeg predsednika Srbije i SNS Tomislava Nikolića da "napusti luksuz predsedničke rezidencije u Užičkoj 23 na Dedinju".

Sloga poziva Nikolića da iznajmi stan o svom trošku u Beogradu ili se vrati u porodičnu kuću u Bajčetini - i na taj način se solidariše sa radnicima kragujevačkog Fijata kojima otkazi vise nad glavom nakon najave zatvaranja fabrike.

"Uprkos tome što već pet godina nije predsednik države, Tomislav Nikolić i dalje raskalašno o trošku države živi u vili na Dedinju, na teretu sve siromašnijih poreskih obveznika Srbije, u koje spadaju i radnici 'Fijata' iz Kragujevca odakle je i sam Nikolić potekao i politički se uzdigao do mesta predsednika Srbije. To nije normalno i ne služi na čast jednom bivšem predsedniku države", poručuju u Slozi.

Sindikati dodaju da Nikolić, kao bivši predsednik, imate pravo na određene "privilegije" poput nošenja počasnog naziva "bivši predsednik Republike".
 
"Imate novčanu naknadu, kancelariju, savetnika i sekretara, službeni automobil sa vozačem i obezbeđenje, ali samo godinu dana po prestanku mandata ili duže ukoliko se oceni da je to opravdano. Šta je to toliko opravdano da i dalje uživate privilegije boravka u predsedničkoj vili na Dedinju, pet godina nakon Vašeg prestanka mandata, krijući se iza Kancelarije za saradnju sa Rusijom i Kinom, a da javnost zapravo gotovo ništa ne zna šta konkretno radite i koji su Vam rezultati? Da li Vas je možda sramota da se vratite u Bajčetinu među svoj narod i odete ispred radnika Fijata, od kojih su Vas neki izglasali za predsednika Srbije i kojima ste obećali bolji život, koji ste izgleda ostvarili samo za sebe, u luksuzu državne palate, okružen poslugom", poručuje Sloga.
 
Udruženi sindikati Srbije Sloga će preko svog narodnog poslanika, predsednika Sloge Željka Veselinovića, nakon konstituisanja novog saziva Skuštine Srbije zatražiti podršku Parlamenta i javnosti za iseljenje Tomislava Nikolića iz predsedničke palate.
  • Booro iz Pobede

    20.05.2022 06:18
    I Vesara nevera
    Ko je njega setio? Pa nije on tamop usao na svoju ruku nego je to bio deo dogovora. Obratite se onome ko mu je omogucio vilu i samo da cuti i ne smeta.
  • Dobrivoje

    16.05.2022 15:21
    Dobrivoje
    Pazi bogati dase,solidarise zbog cega i zasto?! Jel bio,predsednik,jeste jel ste glasali za SNS i AV,jeste i koji moj,vise ocete?! Bice u viletini koliko mu volja! Oce neko daga,istera,nejce!!!Mars bagro,neradnicka!!!
  • Jojs oni

    16.05.2022 14:15
    Šta ste očekivali od Radikala
    Ti Srpski Radikali samo na svoju guzicu misle ,otimaju,grabe,slabost je njihova vrlina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.