FOTO: Vučić u Emiratima odao poštu preminulom vladaru

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas boravi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima da oda poštu preminulom vladaru šeiku Kalifi bin Zajedu al Nahjanu, objavljeno je na njegovom instagram profilu.
FOTO: Vučić u Emiratima odao poštu preminulom vladaru
Foto: 021.rs (arhiva)
"Tužan zbog smrti šeika Kalfe bin Zajeda al Nahjana i ponosan na iskreno prijateljstvo koje Srbija i ja imamo sa novim predsednikom UAE šeikom Mohamedom bin Zajedom al Nahjanom", napisao je Vučić uz više slika.
Vučić je dodao da je "naročito zahvalan" Mohamedu bin Zajedu na važnim političkim savetima koje mu je pružio kao i punoj otvorenosti emiratskih prijatelja za daljim razvojem bilateralnih odnosa Srbije i Emirata.
 
 
Šeik Kalifa bin Zajed al Nahjan preminuo je u petak u 74. godini posle duge bolesti. On se već godinama nije bavio svakodnevnim rukovođenjem zemlje, a njegov polubrat, princ Muhamed bin Zajed smatran je faktičkim vladarom.

Posle smrti šeika Kalife Savezno vrhovno veće koje čine vladari sedam emirata, izabralo je šeika Muhameda bin Zajeda el Nahjana za novog predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata.

  • Ana

    17.05.2022 18:17
    Brbr
    Brljotine ne plaćam
  • Oki

    17.05.2022 10:22
    Jel ovaj zgubidan nema pametnija posla? Ili je možda otišao tamo da zaštiti svoju investiciju i da oko toga pregovara sa novim šeikom,da kaže šta se sa starim dogovorio pa da sa novim nastavi. Tamo je on iz ličnih razloga i nista vise.
  • pobogu

    17.05.2022 08:27
    "Nisam znao, ako može neko molim vas da mi pomogne- zašto je taj šeik bio toliko važan Srbiji pa da predsednik ide na pokoljenje odru?..."


    Nije bio vazan Srbiji, nego Vucicu licno.

    Kada je to Vucicu Srbija bila bitna, ako pogledamo sta je uradio i sta radi, a ne sta je pricao i sta prica...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija