Ponovo napadnuti aktivista Ne davimo Beograd: Ne osećam se uopšte bezbedno

Aktivista pokreta Ne davimo Beograd Miloš Vučković kaže da se nakon dva napada ne oseća bezbedno.
Vučković koji je nedavno ponovo napadnut od strane istog čoveka koji ga je napao na dan izbora 3. aprila ispred biračkog mesta na Zvezdari, kaže za N1 da se drugi napad desio u prodavnici u kojoj je kupovao, da ga je ta osoba prepoznala i počela da mu preti da će ga izlomiti i da se živ neće vratiti kući, a potom je stao ispred prodavnice i čekao ga da izađe. 
Vučković je pozvao policiju, koja je došla kroz desetak minuta, ali je napadač pobegao. Kada je prvi put napadnut na dan izbora 3. aprila policija nije reagovala.
"Policija je uzela moju izjavu i izjavu zaposlenih u prodavnici, rečeno je da će biti uzet snimak s kamera na kome se može videti naša interakcija i rečeno mi je da sutradan podnesem prijavu u MUP Zvezdara", navodi Vučković za N1.
 
Dodaje da je do prvog napada 3. aprila došlo ispred biračkog mesta na Zvezdari, kada su on i ostali iz koalicije Moramo primetili "crvenu škodu rumskih tablica parkiranu preko puta biračkog mesta neko vreme i ja sam došao na lice mesta".
 
"Počeo sam mobilnim da snimam vozilo, na šta je iz njega izašla ta osoba i počela da mi preti, onda je dotrčalo nekoliko osoba koji su bili ispred biračkog mesta i tad je nastao snimak koji ste mogli da vidite", kaže Vučković, misleći na snimak na kojem se vidi kako ga ta osoba udara i vređa.
 
Upitan da li se oseća bezbedno, odgovara da se ne oseća, "jer se to desilo u opštini u kojoj živim, i sama pomisao da mogu biti ugrožen u prodavnici dok kupujem namirnice nije nešto prijatno".
 
A na to kako je identifikovao napadača, Vučković kaže da se on prvi njemu obratio rečima "da li se sećaš mene", na šta je on rekao da se ne seća da bi, kako kaže, deeskalirao situaciju.
 
"I onda kad su počele te pretnje, prepoznao sam da se radi o istoj osobi koja me je i udarala 3. aprila", dodaje on.
 
Ukazuje da "taj događaj, kao i drugi napadi na političare kao što je (lider PSG) Pavle Grbović pokazuju da je jedini način na koji možemo biti sigruni izlaženje u javnost, u nadi da će pozivanje države da postupa na neki način učiniti da se mi zaštititmo, jer mi nismo radili ništa nelegalno, a došli smo u situaciju da smo napadnuti samo zato što smo želeli da se izbori održe u legalnoj atmosferi".
 
Ističe da pre dana izbora napadača nije video nikada, niti zna kako se zove.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.