Najviše šansi da bude novi premijer ima Mali, u igri još tri imena

Najviše šansi da bude novi premijer Srbije ima sadašnji ministar finansija Siniša Mali.
Najviše šansi da bude novi premijer ima Mali, u igri još tri imena
Foto: 021.rs
Kako pišu "Novosti", u igri su još tri imena iz Srpske napredne stranke.
Kako pišu Novosti, pozivajući se na svoja saznanja, to su i Ana Brnabić, Miloš Vučević i Goran Vesić.
Najmanje šansi da bude novi premijer Srbije ima Vesić.
 
Kako navodi taj list, iako je slogan Socijalističke partije Srbije na izborima 3. aprila bio "Ivica Dačić - premijer Srbije", male su šanse da se ovo predviđanje i ostvari i da aktuelni predsednik parlamenta bude predsednik Vlade.
 
Prema pisanju Novosti, izvesno je da će ime za najvišu poziciju dati Srpska napredna stranka, kao najveća partija pobedničke koalicije "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve".
 
Tačan datum za završetak izbornog procesa za parlament, koji je započeo glasanjem 3. aprila, i dalje je u magli. Čeka se rasplet oko ponavljanja izbora na jednom biračkom mestu u Velikom Trnovcu. Republička izborna komisija je odlučila da već jednom ponovljeno glasanje ovde 28. aprila - poništi, a na osnovu prigovora socijalista da je jedan birač glasao, iako nije imao ličnu kartu ni pasoš. Sada se čeka odluka Upravnog suda o stavu Komisije.
 
Pod pretpostavkom da se do kraja maja opet organizuje glasanje i proglase konačni rezultati, parlament bi morao biti konstituisan do kraja juna. Od tada treba da počne zakonski rok od 90 dana za formiranje novog tima u Nemanjinoj 11. Prema tim rokovima, Vlada bi morala biti izabrana najkasnije do početka oktobra.
  • R13

    18.05.2022 18:18
    neša, julin, mona, brnaba,...
    U nizu bezbrojnih talenata vođa ima i jedan izuzetan; ume uvek da izabere najnesimpatičnije i najnestručnije saradnike. Ministar mali je krunski primer.
  • Slavko

    18.05.2022 15:35
    Vucevic da bude nagradjen za to sto je stranka lose prosla u novom sadu na izborima, on je nepopularan u svom gradu zbog loseg drustva oko njega a da bude premijer, to mi nema nikakve logike, nije ni kapacitet nikakav
  • dule

    18.05.2022 15:32
    Hocemo Voolina!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija