Srbija će učestvovati u obnavljanju gradova u Ukrajini

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Ukrajine Volodimira Tolkača i najavio da će Srbija učestvovati u obnovi gradova u Ukrajini.
Vučić je istakao da je Srbija civilima, izbeglim iz Ukrajine, obezbedila najbolje moguće uslove, kao i sva prava na boravišne i radne dozvole, u skladu sa pravilima zemalja Evropske unije, čak i na višem nivou.
On je najavio najavio da će uskoro, sa Tolkačom, posetiti ukrajinske izbeglice u Srbiji, a ambasador je zahvalio na humanitarnoj pomoći koju Srbija pruža ugroženim ukrajinskim civilima, kao i na finansijskoj pomoći.
Vučić je izrazio iskreno žaljenje zbog situacije u Ukrajini i upoznao Tolkača sa stavovima Vlade Srbije i Saveta za nacionalnu bezbednost.
 
Naglasio je da je Srbija privržena poštovanju načela teritorijalnog integriteta i suvereniteta država, kao jednog od osnovnih principa međunarodnog prava sadržanog u Povelji Ujedinjenih nacija, te da u tom smislu uvažava teritorijalni integritet Ukrajine.
 
"Srbija je izložena neprincipijelnom stavu jednog dela sveta kada je u pitanju jednostrano proglašena nezavisnost takozvanog Kosova", rekao je Vučić i zahvalio Ukrajini na poštovanju teritorijalnog integriteta Srbije.
 
Vučić je istakao da Srbija i Ukrajina imaju mogućnosti da razvijaju saradnju u različitim sferama od obostranog interesa i naglasio potrebu da se nastavi rad na jačanju ekonomskih odnosa, čim to situacija bude dozvolila. 
  • pape

    23.05.2022 12:18
    Šta će
    Čovek voli da obećava, kao onakj dečko, jel
  • Ni a

    22.05.2022 08:36
    Nasoj vlasti licemerja nikad dosta
    Tako je oduvek...
    Obnovi prvo nase gradove i sela,napravi puteve,infrastrukturu...
    kupi autobuse skolske,....da deca mogu u skolu
    Obnovi....
    Pa kad kod nas bude uredjeno pomozi drugima
  • Lao Ce Bu

    19.05.2022 03:00
    Aferim
    Vučko proglasio mir.
    Slava mu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija