Vulin: Cilj dojave bombi da se Srbija ekonomski ošteti

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin ocenio je danas da je suštinski cilj lažnih dojava bombi da Srbija "ne odlučuje samostalno i da donosi odluke pod pritiskom i strahom".
Vulin: Cilj dojave bombi da se Srbija ekonomski ošteti
Foto: 021.rs
On je naveo da više stotina napada tog tipa stiže svakog dana.
"Svaki napad počne rečenicom - 'Zato što niste uveli sankcije Rusiji, mi ćemo vam uraditi ovo ili ono'. To je motiv i to je jasna poruka šta se očekuje od nas i šta se traži od nas", rekao je Vulin za televiziju Pink.
On je istakao da su napadi takvih razmera veoma skupi i da "moraju da budu veoma organizovani i ne mogu da se rade iz jednog centra" i dodao da je Srbija obavestila partnere u međunarodnoj policijskoj zajednici, ali da se i bilateralno obratila zemljama sa čijih teritorija su dolazili napadi.
 
"Nije moguće otkriti svaki od tih napada, odnosno moguće je, ali uz puno novca i puno vremena. To se uradi sa više stotina hiljada različitih servera", naveo je ministar.
 
On je ocenio da su napadi organizovani da "ekonomski oštete" Srbiju, navodeći da roditelji moraju da napuste posao kako bi pokupili decu iz škole u koju je stigla dojava, kao i da su tržni centri praktično završili sa radom u danu kada stigne dojava.
 
Objasnio je da policija u svim važnijim objektima, poput mostova i najvećih tržnih centara, svakog jutra preventivno obavi pregled.
  • Nemanja

    20.05.2022 18:15
    IT
    Pokušavam da zamislim nekog ko pokušava ministru da nacrta šta su to VPN, TOR i IP adresa...

  • 021

    20.05.2022 13:37
    Klasicno zamazivanje ociju jeftinim trikovima, sve sa ciljem da legitimno uvedu sankcije rusiji, providni ste genijalci!!!
  • Nik Riviera

    20.05.2022 13:27
    Super nam je
    Zašto se Ministar UP bavi objašnjavanjem ciljeva pretnji? Njegovo je da kaže šta može i šta čini njegov resor da se to ne dešava. I da li je MUP eventualno na tragu dojavljivačima. Ako to zahteva resurse i vreme koje nemamo onda se kaže da Država nije u stanju da se s tim izbori pa da vidimo šta dalje. Ostali neka se bave svojim resorima. Komedija! Naseobina a ne Drzava.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.