Vulin: Kosovo nije potrebno NATO paktu

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin ocenio je danas da Kosovo "nije potrebno" NATO paktu, komentarišući inicijativu kosovskih zvaničnika za ulazak u Severnoatlantski savez.
Vulin: Kosovo nije potrebno NATO paktu
Foto: 021.rs
"Oni u NATO paktu nikome nisu potrebni. Nemaju ljude, nemaju vojsku, nemaju tehniku, nemaju novac, nemaju ništa, ali imaju dragocenu sposobnost da se ponude kao topovsko meso, ako to topovsko meso treba da bude pritisak na Srbiju", kazao je Vulin za televiziju Pink.
On je ocenio da je lakše postati članica Evropske unije, zbog rigoroznih uslova koje postavlja NATO pakt, kao i da neke od NATO članica ne priznaju nezavisnost Kosova.
"To (ulazak Kosova u NATO) jednostavno nije moguće, ali ako je moguće - to je onda isključivo pretnja Srbiji", rekao je on, navodeći da je "Kosovo teritorija, a ne država".
 
Ministar je ocenio da su Albanci "kroz istoriju uvek bili bašibozuk, odnosno pomoćne trupe nekog velikog".
 
"Tako su bili bašibozuk u Otomanskom carstvu, tako su za Austrougare ubijali promrzle i zaostale srpske vojnike, tako su za italijanske fašiste i nemačke naciste pravili Veliku Albaniju, ubijali gde god su mogli, tako su za račun NATO-a izginuli 1999. godine, ne bi li NATO paktu dali priliku da bombarduje Srbiju", ocenio je Vulin.
 
  • Лиманац

    21.05.2022 01:33
    Косово и Метохија је Србија.
    Србија ће се свим силама борити за очување свог територијалног интегритета.
  • Lole

    20.05.2022 18:14
    Na Kosovu je najveća NATO-baza u Evropi.
  • Joca

    20.05.2022 16:13
    A gde sve Vulin(i) nisu potrebni?
    (mislim da 1500 karaktera koliko komentar dozvoljava nije dovoljno za takav elaborat!)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.