Đilas: Da se u opoziciji dogovorimo o novim izborima u Beogradu, imali su vremena da izađu iz šoka

Dragan Đilas je izjavio da SSP ima svoj stav kada treba da se ponove izbori u Beogradu, ali da ne žele da opet bude situacija da su "nešto rekli prvi, da nikog drugog nisu pitali".
Đilas: Da se u opoziciji dogovorimo o novim izborima u Beogradu, imali su vremena da izađu iz šoka
Foto: 021.rs
"Da ne bude da mi sami iznosimo, očekujem da, kad se malo stišaju strasti i prođe taj šok i zbunjenost oko tog sastanka (njega i predsednika države Aleksandra Vučića) i svega što se desilo, ipak opozicija sedne zajedno za jedan sto i da dođemo do zajedničkog predloga kada bi ti izbori trebalo da budu održani", rekao je predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) za Insajder.
On je naveo da mu je žao što se u opoziciji bave međusobnim optužbama, umesto da govore o tome kako će te izbore koje će imati ili u decembru ili u martu sledeće godine, napraviti poštenijim, što bi sigurno omogućilo ovim strankama koje jesu opozicija, da dobiju još veći broj glasova.
Rekao je da razume zašto je njegov sastanak sa Vučićem za druge bio šok, "posebno nakon svega što se dešavalo svih poslednjih godina".
 
"Ako su bili šokirani, bilo ko od kolega iz opozicije time, ja mislim da je 40-tak dana dovoljan period da iz tog šoka izađu pa da vidimo te ideje, aktivnosti, predloge kako ćemo da rešimo neku krizu", rekao je Đilas.
 
Na pitanje o uvođenja sankcija Rusiji, on je naveo da "nije do kraja uspeo da shvati stav Narodne stranke (NS), koji je nešto između, ali što se tiče SSP-a, koalicije 'Moramo', Demokratske stranke (DS) jasan je stav da treba slediti evropsku politiku".
 
"Što se tiče Dveri, Zavetnika i DSS-a jasan je stav da ni u jednoj varijanti ne treba uvoditi ekonomske mere protiv Rusije", rekao je i dodao da se u ovom trenutku ne zna ni šta je stav ovih koji će činiti Vladu.
 
Na pitanje da li bi išao na razgovor o uvođenju sankcija Rusiji koji je nedavno najavio Vučić, Đilas je rekao da još nema odgovor, jer kako je objasnio, nije poznato kako bi izgledao "format tog razgovora, ni šta je tema, ni šta se uopšte dešava".
  • Slucaj

    21.05.2022 20:05
    Sta ce biti drugacije na ponovljenim izborima?
  • 65+

    21.05.2022 14:19
    Narod kad je poceo da veruje, desio se obrt. Djilas predlozio Ponosa za kojeg su mnogi culi tek tada. Predlozio gradonacelnika BG koji jeste orator, ima znanje i godina ali....... Marinika i Aleksic nosili opoziciju na ledjima ali su stajali iza ledja. Kanabe ili stolica resavaju sve. Uz malo dobrog vina.
  • Mnogo ste jadni

    21.05.2022 11:42
    Blago svakoj vlasti koja ima opoziciju kao što ste vi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija