Brnabić: Građani Srbije, ugledajte se na Nemce, ja kad sam živela u Britaniji odvrtala sam sijalice

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da Srbija može pobediti krizu samo ako građani zajedno sa njom rade na tome, pozivajući ih da pokažu odgovornost i ugledaju se na to kako danas postupaju u Nemačkoj.
Brnabić: Građani Srbije, ugledajte se na Nemce, ja kad sam živela u Britaniji odvrtala sam sijalice
Foto: 021.rs
"Naši građani nemaju osećaj koliko je ovde struja jeftina. Hajde, kad izađemo iz prostorije da za sobom ugasimo sijalicu, državi će biti malo lakše da preraspodeli struju negde drugde, ili manje uveze", rekla je Brnabić za TV Hepi, navodeći da zna da nam je "optimalno da istovremeno upalimo klimu i otvorimo prozor".
Ona je naglasila da je Srbija zbog takvog ponašanja jedna od energetski najneefikasnijih država u Evropi.
"Kada sam živela u Velkoj Britaniji imali smo luster sa tri puta četiri sijalice i odvrnete neku jer vam ne trebaju sve. Tamo je stuja toliko skupa da svaki dan razmišljate kako da ja budem efikasnija zato što te lupi po džepu", rekla je Brnabić.
 
Ona je podsetila da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da nećemo sad dizati cenu struje, "da pokušamo nekako da pomognemo našim građanima", navodeći da će struje biti dovoljno.
 
Na pitanja o zbivanjima u Elektroprivredi Srbije (EPS), ona je rekla da dolaze na "naplatu naše greške".
 
"Ali, da se drugačije radilo 2002, 2003, 2004. godine imali bismo drugačiju situaciju sada. Lako je biti general posle bitke", rekla je Brnabić.

Komentari 162

  • Drum

    27.05.2022 10:36
    Mogu se složiti da kod nas ljudi nemaju osećaja za racionalanu potrošnju, klima hladi i kada i ne treba, postavljaju bespotrebno nisku temperaturu, tipa 16 stepeni, najčešće TV je upaljen celi dan, ne bitno da li ga neko gleda ili ne, sijalice gore u prostorijama gde niko ne boravi i još mnogo toga.

    Ali ne mogu se složiti da nam je struja jeftina, ne mogu porediti naša primanja sa onim u Nemačkoj.

    Ako uporedim radnika na istom radnom mestu kod nas i u Nemačkoj, onaj u Nemačkoj zaradi mnogo više, čak i sa razlikom u cenama i cenom života.
  • predrag

    26.05.2022 19:30
    Tito je ovde ostavio najvecu termoelektranu i hidrodelektranu u Evropi.
    Zaposleni koji proizvode struju imaju skoro najmanje plate u Evropi.
    Ima li tu potrebe za evropskom stednjom?
    Zasto se Evropa ne solidarise sa nama, pa da zavrnu sebi prihode i odreknu se svog standarda i pocnu da zive skromno, solidarisuci se sa nama ?!
  • pera nevera

    26.05.2022 16:05
    Ona ni ne zna da odvrne sijalicu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija