Babakov: Rusija ceni hrabrost Vučića jer se suprostavlja pritisku uvede sankcije

Zamenik predsednika Državne dume Rusije Aleksandar Babakov izjavio je da predsednik Aleksandar Vučić "pokazuje veliku hrabrost kad se suprostavlja kolosalnom pritisku Zapada" da uvede sankcije Moskvi.
"Mi smo toga svesni i mi to cenimo. Mi shvatamo da je predsednik Srbije spreman da plati tako visoku cenu ne zbog ruskog 'spasibo', već zbog ličnog ubeđenja da država mora imati suverenu politiku, da takva politika jednostavno nema alternativu. Jer Aleksandar Vučić zna da pravi suverenitet skupo košta, a lako se gubi", rekao je Babakov za Politiku.
Prema njegovoj oceni, najvažnije je da Vučić ima u tome apsolutnu podršku građana Srbije, koji ne prihvataju nikakav pritisak i "iz ličnog iskustava poznaju sve 'čari' života pod sankcijama".
Govoreći o sankcijama SR Jugoslaviji 1992, on je rekao da "Rusija, koja je u tom trenutku bila pod ogromnim uticajem SAD, nije uspela da se suprostavi uvođenju sankcija".
  • Sinisa

    24.05.2022 14:55
    A njegove (Vodjine) muke od Hilovih uvrtanja mosnica (kao sijalize sto Cale rece)?
  • Stara narodna

    24.05.2022 14:06
    @ne brinite Rusi
    Kao što ste rešili Kosmet? I gde smo sad?
    Kao što ste rešili 70% BiH? Pa je Banja Luka bila spakovana!
    Kao što ste rešili SAO Krajinu? ....

    Prazne puške se dvojica plaše!!
  • ne brinite Rusi

    24.05.2022 12:09
    mi cemo ga ovde resiti pritisk
    Ne brinite Rusi, mi cemo ga ovde resiti pritiska i svih problema ako izda i uvede sankcije Rusiji. Vase je samo da jednom kratkom izjavom "da cete nuklearnim oruzijem braniti Srbiju ako je neko napadne sa strane" obezbedite da se stvari ovde rese na kopnu, unutar kuce sto se kaze

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija