FOTO: Aktivisti precrtali slova "Z" u centru Beograda, najavili novi protest za subotu

Aktivisti neformalne grupe građana "Rusi, Ukrajinci, Belorusi i Srbi zajedno protiv rata" precrtali su juče nekoliko "Z" na stubovima u prolazu Bezistan u centru Beograda.
FOTO: Aktivisti precrtali slova "Z" u centru Beograda, najavili novi protest za subotu
Foto: FoNet (Zoran Mrđa)
Akciju su sproveli povodom isteka trećeg meseca od početka napada na Ukrajinu, uz poruku da "ne žele simbole agresivnog rata u javnom prostoru".
Slova "Z" precrtana su plavim i žutim sprejem, u obliku zastave Ukrajine a u istom prolazu nalazi se i veliki broj grafita posvećenih bivšem komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću, koji su svi već bili precrtani.
Advokat Čedomir Stojković rekao je novinarima da je Srbija pod "medijskom okupacijom režima Vladimira Putina pod kojom se dogodila epidemija takvih grafita".
 
 
Ocenio je da je slovo "Z" simbol okupacije.
 
"Prisustvo tog simbola okupacije pokazuje da je Beograd okupirani grad. Vreme je da ovaj grad počne da se oslobađa", kazao je Stojković.
 
Predstavnik neformalne grupe "Rusi, Ukrajinci, Belorusi i Srbi zajedno protiv rata" Petar Nikitin najavio je da će u subotu, 28. maja u 14 časova organizovati novi protest na beogradskom Trgu republike zbog napada na Ukrajinu.
 
Najavio je da će na protestu prikupljati humanitarnu pomoć, odnosno stvari poput konzervirane i dugotrajne hrane, pelena i sterilne gaze, koje će biti poslate Ukrajini.
  • Žika

    27.05.2022 11:08
    Huligani
    Treba napisati prijave ovima koji uništavaju tj. prljaju imovinu grada. Evo, postoje fotografije, pa valjda postoje i nadležni!
  • Лиманац

    25.05.2022 22:22
    z
    Ништа од моје жеље да се овога пута окупи бар двоцифрен број људи...
  • Vauuu

    25.05.2022 11:50
    Koja ekipa
    Došlo vas je čak.... 6.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.