Dogovoreno: Srbija će skladištiti gas u Mađarskoj

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je u Budimpešti da je dogovoreno da Srbija u Mađarskoj skladišti 500 miliona kubnih metara gasa, što će omogućiti stabilnost snabdevanja zemlje tokom zime.
Dogovoreno: Srbija će skladištiti gas u Mađarskoj
Foto: Pixabay
"To skladište krenućemo da punimo do kraja juna. Nama će biti na raspolaganju da povlačimo tri miliona kubnih metara gasa dnevno u oktobru, po šest miliona u novembru, decembru, kao i po šest u januaru i februaru i tri miliona kubnih metara gasa u martu", kazao je Mali nakon razgovora sa mađarskim ministrom spoljnih poslova i trgovine Peterom Sijartom.
Istakao je da građani Srbije po pitanju snabdevanja gasa za predstojeću zimsku sezonu mogu da budu spokojni.
"Tranzit gasa teče nesmetano iz Srbije ka Mađarskoj i obratno i mi ćemo se truditi da tako ostane i u budućnosti", rekao je Mali.
 
On je naveo da se Mađarska saglasila i da Srbija može da kupuje gas i od te zemlje, ali i iz drugih zemalja.
 
"Bili su razumni da nam daju obe mogućnosti i mi ćemo se u narednim danima opredeliti za jednu od njih", kazao je Mali.

Teme

GAS
  • Иги

    25.05.2022 12:44
    Превод - купујемо гас од Мађара.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija