Miroslav Bogićević svoj udeo u "Politici" prodao vlasniku "Novosti"

Biznismen Miroslav Bogićević potvrdio je za Nova.rs da je prodao 50 odsto svog udela u kompaniji "Politika novine i magazin" (PNM) vlasniku "Novosti" Bobanu Rajiću.
Miroslav Bogićević svoj udeo u "Politici" prodao vlasniku "Novosti"
Foto: 021.rs
On je za portal rekao da će papirologija danas biti završena.
"Sve je završeno, ali nije još tehnički. Radi se o braći Rajić. Bile su još dve ponude, ali odlučio sam se ipak za njih. Bili su najzainteresovaniji i ponuda je bila najbolja. Dali su i neku obavezu da će da ulažu u 'Politiku'", rekao je Bogićević, koji je vlasnik kompanije MB Farmakom.
On navodi da im veruje i da je sa njima radio više od 20 godina.
 
"Oni su bili veliki kupci moje mlekare. Mi se poznajemo dugo i nismo imali nikakvih problema. Ulivaju mi najviše poverenja. Da budem iskren, volim što su 'Politiku' kupili Srbi. Nisam tako nastrojen, ali u ovom slučaju radi se o velikom brendu", kaže Bogićević.
 
Upitan da li će kuporodajni ugovor da potpisuje Boban Rajić, on je potvrdno odgovorio, a na pitanje da li će u ugovoru biti precizirane neke obaveze novog vlasnika, Bogićević je naveo da neće.
 
"U ugovoru ne, ali postoje obaveze da ulažu u 'Politiku'. Oni hoće da ulažu, ubedili su me u to. Ja im verujem, nikad me nisu slagali", istakao je Bogićević, koji je naveo da ne može da govori o tome da li je "Politiku" prodao za osam miliona evra.
 
Bogićević je 50 odsto udela u PNM kupio 2012. od nemačkog izdavača VAC. Kupovinu je obavio preko firme Ist medija grup. Preostalih 50 odsto PNM je u vlasništvu države, odnosno kompanije Politika a. d, u kojoj je država vlasnik 90 odsto akcija. 
 
Kompanija PNM izdaje list "Politika" i vlasnik je štamparije. 
  • Skala

    25.05.2022 15:18
    Da li se sećate ovog "čoveka"??On je začetnik trovača iz okoline Loznice,onako kako bi trebao da "radi" i rio tinto!Robija ga zaboravila,država takođe,i evo ga biznismen trguje i prodaje,kao da narod ne pamti ko je i šta je!!
  • RIA Bolikita

    25.05.2022 15:03
    Putinova posla...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.