Štrajk u Glasu javnosti: Novinari bez plata i honorara

Novinari i urednici portala i produkcije "Glasa javnosti" su počeli štrajk, navodeći da im vlasnik Radisav Raja Rodić nije isplatio honorare od februara, a plate od marta, saopštilo je danas UNS.
Štrajk u Glasu javnosti: Novinari bez plata i honorara
Foto: 021.rs
Kako UNS navodi, pismom mu se obratilo 12 novinara i urednika Glasa javnosti, navodeći da im u ugovorima o radu ne stoji suma za koju rade, a da se od njih zahteva da rade smene od po 10 sati uz jedan slobodan dan nedeljno.
Dodaju i da im Rodić nije isplaćivao ni minimalac na račun, niti izdavao obračun za plate, što je zakonska obaveza poslodavca.
Navode i da svakom radniku koji najavi tužbu Rodić naglasi "da njega nije uspeo da uništi ni ministar Mlađan Dinkić, a tek sada niko neće da ga pipne jer je on dobar sa predsednikom Srbije", stoji u saopštenju UNS.
 
Šefica produkcije Dragana Đokić rekla je za UNS da su stupili u štrajk 13. maja u 17 sati, a da su neki od potpisnika pisma u međuvremenu dali otkaz, a neki su dobili otkaze, dok je svakom Rodić ostao dužan bar poslednju platu.
 
Ona je rekla i da ih je vlasnik optuživao za nepoštovanje radnih obaveza, a marketing firme za nedovoljne prihode koje "Glas javnosti" ostvaruje.
 
Kada su ga obavestili o štrajku Rodić je rekao da oni koji u ponedeljak, 16. maja dođu na posao dobiće povećanje plate od 30 do 50 odsto, a za one koji ostanu u štrajku rekao je da "nema potrebe ni da dolaze na posao", navodi UNS.
 
Na pitanje o štrajku zaposlenih u "Glasu javnosti", Radisav Rodić za UNS kaže da niko nije u štrajku, već da su to "foliranti", a u stvari se radi o "diverziji i sabotaži".
 
"Ja nisam dužan da plaćam sabotažu. Njihovi rezultati govore o njihovom radu. Oni ovo rade da prikriju svoje propuste u radu. Moji advokati pripremaju tužbu za opstrukciju i sabotažu zbog neizvršenih radnih obaveza protiv odgovornih rukovodilaca koji su ovo organizovali, a možda im je neko to i platio", rekao je Rodić za UNS.
  • Kopar

    26.05.2022 22:03
    Lud zbunjenog
    Sto radite ako nema plata 3 meseci unazad?Pa nije on kriv vi ste krivi.Koji trpite i cutite.I godinu dana da radite bez plata i 13 og meseca bi mu radili bez plata verujuci mu da cete 14 og meseca biti isplaceni nakon 13 meseci BEZ PLATA.Nije covek uopste kriv.Nije do vlasnika.Do onih je koji pristaju da mu rade.
  • Pištika

    26.05.2022 21:16
    Prema zasluzi?
    Jesu li i ostali zaposleni uskraćeni za zarade?
  • Dragan V.

    26.05.2022 16:59
    Opet ista priča
    Raja Rodic je i starom Glasu Javnosti i njihovim zaposlenima ostao dužan i plata i plaćenih doprinosa. To je mantra koja se ponavlja kod gospodina

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.