Uhapšena službenica katastra u Nišu, osumnjičena da je oštetila budžet za 130 miliona dinara

S. Ž. (56), bivša službenica Službe za katastar nepokretnosti Niš, uhapšena je zbog sumnje da je zloupotrebila službeni položaj.
Uhapšena službenica katastra u Nišu, osumnjičena da je oštetila budžet za 130 miliona dinara
Foto: 021.rs
Sumnja se da je ona, početkom marta 2018. godine, izradila i potpisala rešenje kojim je upisala pravo svojine bez naknade, nad šest katastarskih parcela katastarske opštine Niš - Ćele Kula, ukupne površine 25.617 metara kvadratnih, na kojima je kao titular bila upisana Republika Srbija, u korist Akcionarskog društva građevinskog materijala Ćele Kula Niš, iako je znala da je ovo akcionarsko društvo kao nosilac prava korišćenja bilo u obavezi da konverziju zemljišta, iz prava korišćenja u pravo svojine, izvrši uz naknadu u skladu sa Zakonom o pretvaranju prava korišćenja u pravo svojine uz naknadu.
Na taj način ona je, kako se sumnja, oštetila budžet Srbije za 130.749.168 dinara, na ime nenaplaćene naknade za konverziju zemljišta.
Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 časova i ona će, uz krivičnu prijavu, biti privedena nadležnom tužilaštvu.
  • GURU

    27.05.2022 19:18
    RGZ
    Politička nameštaljka
  • GURU

    27.05.2022 18:15
    Politička nameštaljka
    TPolitička nameštaljka. Već je dobila otkaz zbog 200 e mita. A ta je višegodišnji predsednik normalnog sindikata. Podnela je gomilu tužbi protiv sadašnjeg kriminalnog rukovodstva. Ovo je osveta...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.