Uhapšeno 11 osoba zbog nameštanja ispita na Beogradskoj akademiji

Policija u Kraljevu uhapsila je 11 osoba koje se sumnjiče da su vršile malverzacije u vezi sa polaganjem ispita u Beogradskoj akademiji poslovnih i umetničkih strukovnih studija.
Uhapšeno 11 osoba zbog nameštanja ispita na Beogradskoj akademiji
Foto: 021.rs
Uhapšen je V. S. (70), zastupnik jedne Agencije za konsalting iz Nove Varoši, zaposlen u Visokoškolskoj jedinici van sedišta ustanove u Novoj Varoši, Beogradske akademije poslovnih i umetničkih strukovnih studija Beograd, dok su zbog zloupotrebe službenog položaja uhapšeni profesori navedene Beogradske akademije  N. P. (44), A. Z. (39), R. J. (60), N. D. (62), D. J. (61), I. B. (51), A. S. (63), Z. P. (59), D. Lj. (61) i A. S. (49), a za još jednim policija traga.
Kako se sumnja, V. S. je od avgusta 2021. do februara ove godine pomagao navedenim profesorima Beogradske akademije poslovnih i umetničkih strukovnih studija da sačine neistinite zapisnike o polaganju ispita, na koji način je za više studenata pribavio korist u vidu položenih ispita.
Osumnjičeni N. P, A. Z, R. J, N. D, D. J, I. B, A. S, Z. P, D. Lj. i A. S. se terete da su sačinili neistinite zapisnike o polaganju ispita za više studenata, u koje su uneli da su pojedini studenti položili ispite, iako isti nisu bili prisutni na ispitima, niti je vršena provera njihovog znanja.
 
Na taj način, oni su, kako se sumnja, za studente pribavili korist u vidu položenog ispita i korist u vidu stečenog visokog obrazovanja. 
 
Osumnjičenima V. S. i A. S. je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dok su ostali osumnjičeni, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.
  • Dragan

    28.05.2022 21:34
    Realno
    Iskreno,ovo je prvi put da se neka vlast pozabavi haosom u visokim skolama u kojima je vecina stvari neregularna.Neregularni dr,izbori u zvanja,akreditacija...
  • Zju

    27.05.2022 15:31
    Vidi sad
    Ala su ovi revnosni!!! Pa pola ti Srbije ima kupljene diplome, ispite, doktorate. Sve "viđeniji" i premudri na pozicijama i sada navatali ove! Na nekoj trt mrt poslovnoj akademiji. Pa taki vode zemlju miiiiliiiciiijooo! Alo tuzilastvoooo?!
  • Milan

    27.05.2022 15:24
    Za olos je zatvor
    Sad ce lepo da nauce sta se sme a sta ne sme.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.