Penzioneri traže sastanak sa Vučićem zbog drastičnog osiromašenja i skoka cena hrane

Udruženje sindikata penzionera Srbije zatražilo je sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, zbog drastičnog rasta cena prehrambenih proizvoda i pogoršanja materijalnog položaja.
Penzioneri traže sastanak sa Vučićem zbog drastičnog osiromašenja i skoka cena hrane
Foto: Pixabay
U saopštenju tog udruženja navedeno je da oko milion penzionera živi sa primanjima manjim od 30.978 dinara mesečno, što je iznos prosečne penzije u Srbiji.
Od predsednika države traže sastanak o izmeni "švajcarske formule" i vanrednom uskladjivanju penzija koje su pale ispod 40 odsto prosečne zarade, uvodjenju minimalnih penzija znatno viših od poljoprivrednih, izradi socijalnih kartica za penzionere, kao i pitanju kaznenih poena za prevremeni odlazak u penziju.
"Penzioneri su svesni svih teškoća u kojima se Srbija nalazi i iskušenja koja Srbiju u narednom periodu očekuju i zato imate veliku podršku većine penzonera da na tom putu istrajete. Penzoneri s pravom očekuju da u ovoj teškoj situaciji neće biti zaboravljeni", navedeno je u pismu.
  • Penzionerka

    12.06.2022 15:27
    Svaka čast omladino!Želim vam da dočekate penziju a kada dobijete rešenje da ste penzionisani,pre nego što ga sklonite u fasciklu,stavite prst na čelo i setite se kako ste plljuvali po današnjim penzionerima. Svaka dalja reč je suvišna. Uživajte u

    bezobrazluku,dobro vam stoji.
  • NE NE

    31.05.2022 13:44
    Pa vi ste glasali za njega sada kada se potrosilo 20 000 pa pokloncici za izbore ne valja. E ko vas ...
  • Gastarbajte

    30.05.2022 21:56
    Drugovi, pocujte
    I to malo dece sto ste napravili danas placa porez za nemacke penzije, ja zaista ne znam odakle vi mislite da pare za vase penzije dodju. To sto ste placali u fond davno je otislo na ludu zabavu devededetih, a i to sto je preteklo danas trose Mira i Marko u bratskoj Rusiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija