Slavko Ćuruvija fondacija: Prijava REM-u zbog nasija u rijaliti programu Zadruga

Slavko Ćuruvija fondacija (SĆF) saopštila je danas da je zbog nasilja prema ženama u rijaliti programu "Zadruga" koji emituje TV Pink, podnela prijavu protiv te televizije REM-u.
 Slavko Ćuruvija fondacija: Prijava REM-u zbog nasija u rijaliti programu Zadruga
Foto: Pixabay
Kako je u saopštenju navedeno, TV Pink je prekršila niz članova Zakona o elektronskim medijima i Pravilnika o zaštiti ljudskih prava u oblasti pružanja medijskih usluga, i omogućila i javno emitovala krivično delo.
"Time se javno dobro stavlja u funkciju normalizacija nasilja nad ženama, a uspavani REM svojim nečinjenjem saučestvuje u ovom poduhvatu", ističe se u saopštenju.
SĆF ocenjuje da je otvoreno promovisanje nasilja u rijaliti programima na televizijama sa nacionalnom pokrivenošću postalo neodvojivi deo svakodnevnog sadržaja koji satima truju javni prostor, bez ikakvih posledica.
 
Ta fondacija dodala je da je "krajnje vreme da REM pravilnikom uredi emitovanje rijaliti programa i obezbedi poštovanje ljudskih prava, prava maloletnika i dostojanstvo učesnika u programima".
  • Branko

    27.05.2022 23:38
    Ne mogu da verujem da se FSC bavi time da osmatra i kontrolise jedan opskurni rialiti i onda se toboze bori za dostojanstvo i postovanje ljudskih prava ucesnika koji to od njih nisu trazili, a ni ocekivali,ali mi je mnogo verovatnije da je to jos jedan pokusaj u nizu da se ocrni i prokaze omrznuta Pink TV.
  • Nikola

    27.05.2022 22:10
    *
    Sada će nam divna gospođa iz REMA objasniti da nasilja nije bilo i da nasilje vrše N1 i NUNS.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.