Ponovo otvoren granični prelaz na tromeđi Srbije, Mađarske i Rumunije

Na tromeđi Srbije, Mađarske i Rumunije, danas je privremeno ponovo otvoren granični prelaz kod sela Rabe posle dve godine kada je bio zatvoren zbog pandemije koronavirusa.

Potpredsednik Pokrajinske vlade Branko Ćurčić rekao je da je vreme pandemije pokazalo koliko je važna dobrosusedska pomoć, a da su primeri konkretne saradnje u regionu to i dokazali.

Ćurčić je podsetio da Evroregija DKMT u novembru obeležava 25 godina od osnivanja, tokom kojih je trasirana saradnja tri susedne države u brojnim oblastima.

"Zajednički put razvoja Evroregije svih ovih godina doprineo je kvalitetu života stanovništva i smanjenju ekonomskih razlika. U isto vreme, sve specifičnosti i bogatstvo različitosti negovani su i unapredjivani upravo putem saradnje sa susedima", kazao je Ćurčić.
 
Predstavnik rumunske Županije Timiš Kristijan-Alin Mos kazao je da je cilj država da u okviru Evroregije DKMT zajednički rade na definisanju prioriteta i realizaciji ciljeva koji će omogućiti bolji život građanima.
 
Potpredsednik samouprave mađarske Županije Čongrad, Čanad Polnar Erš rekao je da su i u ovom teškom vremenu regioni u okviru DKMT saradnje uspešno radili na zajedničkim projektima.
 
Po otvaranju granice, u Novom Kneževcu je održana sednica Skupštine Regionalne saradnje Evroregije DKMT, uručene su nagrade "Istaknuti u DKMT" za najbolje projekte te evroregije i priredjen je kros na kojem je učestvovalo po 20 devojčica i dečaka iz tri okolna sela.
  • Djuri

    28.05.2022 20:46
    Kako i za gde
    Kako smo presli onda 3 januara ove godine ako je sada tek otvoren?
    Ili je otvoren sada prema Rumuniji sada posto je bio zatvoren ka Rumunskoj granicnoj kontroli (fali oko 50metara puta do Rumunske rampe)Izmedju Madjarske i Srbije radio svo vreme.
    Sta se ovde desava?
  • Ha

    28.05.2022 20:46
    He
    I ovaj prima pokrajinsku platu potpredsednik za sta Odakle cika izasao?
    E brale..
  • Zebra

    28.05.2022 19:32
    Jel svecano otvoren?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.