Vučić: Pojedini penzioneri sada imaju i do 20.000 dinara veće penzije nego pre umanjivanja

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je danas da će penzioneri dobiti značajno povećanje penzija, po švajcarskoj formuli za usklađivanje rasta penzija.

Poručio je da će država nastaviti da brine o penzionerima, kao i da je uvek spreman sa njima da razgovara.

Na pitanje novinara da li je spreman da razgovara sa penzionerima pošto je to od njega tražilo jedno udruženje sindikata penzionera, Vučić je rekao da nije dobio poziv ni od jedne organizacije, ali da je svakako spreman na razgovor, samo da vidi koje su teme.

Naglasio je da su penzionerima mnogo veće penzije nego pre, pošto prate rast plata i da će naredno povećenje biti značajno i zbog veće inflacije.
 
Vučić je dodao da pojedini penzioneri imaju sada i za 20.000 veću penziju nego pre sniženja.
 
Dodao je da će u naredne tri meseca razgovarati sa penzionerima uvećanju koje ima sledi po švajcarskoj formuli.
 
Podsetio je da su penzioneri dobili jednokratnu pomoć od po 20.000 dinara, što je oko 1.600 dinara više mesečno.
 
"Spreman sam za razgovor sa penzionerima i brinućemo o njima", poručio je Vučić.
  • Dr Miggyy

    10.09.2023 08:21
    RADOVANJE ZA OTETOG, PROKLETO!
    Mora da se približava održavanje izbora, pa Vučić deli penzionerima po dvadeset hiljade dinara. Ha taj način pokreće najstariju glasačku mašinu da se spremi za glasanje i da glasa, zna se za koga. Polovina te glasačke mašine zaboravila da im je čelnik otimao penziju punih četiri godine, a zaboravio da vrati otete pare, a oteto je prokleto. Zaboravni penzosi treba da dignu glas da im se vrate otete par hiljade evra. Izgovor, da je s tim parama spašena Srbija. Da, spašena je, a zašto nas zadužio za više od dvadeset milijarde evra i baca nam po dvadeset hiljade u oči, sram ga bilo?
  • ZNAM KO SU

    02.06.2022 14:21
    Eureka ...
    Tvoji roditelji.
  • LSD

    02.06.2022 13:25
    Srami se
    Vučiću, srami se svojih izjava. Moji roditelji imaju oboje po 20000 dinara penzije. Povećanje je bilo simbolično!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.