Vojni sindikat: Da pravo na jeftine stanove imaju i profesionalni vojnici

Vojni sindikat Srbije saopštio je da je uputio inicijativu za izmenu zakona kako bi se pravo na jeftinih stanova, koji se grade za bezbednjake, omogućilo i profesionalnim vojnicima.
Vojni sindikat: Da pravo na jeftine stanove imaju i profesionalni vojnici
Foto: 021.rs
To bi se, kako navodi VSS, omogućilo profesionalnom vojniku koji je u službi u jedinicama Vojske Srbije proveo najmanje tri godine, što je jedan ugovorni period.
"Sada je propisano da pravo na kupovinu stana iz ovog programa Vlade nemaju lica koja nisu zaposlena na neodređeno vreme", naveo je VSS.
Kako je navedeno, od prava na kupovinu stanova za pripadnike snaga bezbednosti neopravdano su potpuno izuzeti profesionalni vojnici u službi u Vojsci Srbije, iako su, na primer, u toj službi proveli i više od pet, 10 ili 15 godina.
 
"Usvajanjem ove inicijative doprinelo bi popularizaciji vojnog poziva jer bi to za profesionalne vojnike bio značajni benefit i stimulacija, ali i motiv mladima da se u Vojsci Srbije zaposle kao profesionalni vojnici", poručio je VSS.
  • Ljudina

    21.08.2022 22:09
    NAPRED SRBIJO
    Scala Cast drzavi jer uspeva da stambeno zbrine pripadnike snaga bezbednosti....a ne da unistava kao sto su radili dosmanlije
  • Срба

    21.08.2022 22:03
    полиција и војска први заслужују!!!!! Али, мислим да би требао да се вреднује радни стаж, на првом месту
  • Vladan

    19.08.2022 13:37
    @Svi vi

    Čiko sad je 2022. godina. Koji vam je taj aktivan ku*čev vojnik koji se selio po bivšoj Jugi i ratovao u Hrvatskoj i na Kosovu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija