Osuđena na 30 godina zatvora za ubistvo devizne penzionerke

Viši sud u Beogradu osudio je J.Š. (27) na 30 godina zatvora zbog teškog ubistva devizne penzionerke Majde Garović (80) u junu 2019. godine.
Osuđena na 30 godina zatvora za ubistvo devizne penzionerke
Foto: 021.rs
Sud joj je takođe produžio pritvor do upućivanja na izvršenje krivične sankcije.
Prilikom donošenja odluke Viši sud je kao olakšavajuću okolnost cenio priznanje okrivljene, kao i da nije ranije osuđivana, da je majka maloletnog deteta, dok je kao otežavajuću okolnost cenio njeno držanje nakon izvršenja dela.
Sudija je u obrazloženju rekla da je J. Š. nakon ubistva pokazala neku vrstu bezobzirnosti.
 
Okrivljena je oslobođena od plaćanja troškova suđenja, a porodica oštećene je upućena na parnicu radi ostvarivanja imovinsko-pravne koristi.
 
To je prvostepena presuda na koju i tužilac i odbrana imaju pravo da ulože žalbu, dok će pravosnažnu presudu izreći Apelacioni sud u Beogradu.
 
Više javno tužilaštvo je u svojoj završnoj reči od suda zatražilo da J. Š. osudi na maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina, za krivično delo teško ubistvo iz koristoljublja.
 
S druge strane, odbrana je tvrdila da nije u pitanju teško, već obično ubistvo, navodeći da motiv nije koristoljublje jer nije uzela sav nakit sa ubijene penzionerke.
 
Okrivljena je u pritvoru od jula 2019. godine.
 
Ona je ubila Majdu Garović, nekadašnju komšinicu iz Zemuna, a motiv joj je bio dug. Istragom je utvrđeno da je J. Š. od Garovićeve pozajmila 2.500 evra, ali joj novac nije vratila. Nakon zločina, devojka je sa tela starice je skinula zlatan lanac i prodala ga u jednoj zalagaonici. Kofer sa telom starice stavila je u iznajmljeni "pežo 508" i odvezla se u Krčedin, ali su tragovi krvi ostali na tapacirungu vozila.
  • kata

    01.06.2022 11:23
    Da,
    "zanimljivo lice. Sve govori.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.