Radnici Fijata najavili za sutra blokadu ulaza u fabriku

Pregovarački tim radnika kragujevačkog Fijata će u četvrtak u sedam sati blokirati ulaz u kompaniju kod "Šest topola", a na preostala tri će staviti lance i katance na kapije.
Radnici Fijata najavili za sutra blokadu ulaza u fabriku
Foto: Pixabay
"Propali su pregovori, dobili smo informaciju da Italijani ne poštuju ni premijerku Srbije, ni ovu državu. Stelantis je imao danas sastanak u Beogradu sa Anom Brnabić. Ponašaju se kao idioti. Italijani uopšte ne žele da govore na temu naših radničkih zahteva. Kada se tako ponašaju, neće ni imati fabriku", rekao je za N1 Igor Anđić, član Pregovaračkog tima radnika Fijata.
I Zoran Miljković iz Pregovaračkog tima potvrđuje početak blokade Fijata u četvrtak.
"Država nas je svesno pustila u vodu i radi u korist stranog poslodavca, a protiv svojih radnika", rekao je Miljković za N1.
 
Pregovarački tim radnika Fijata je u sredu ujutru poslao četiri osnovna zahteva poslodavcu i Vladi Srbije, koji nisu naišli na pozitivan odgovor.
 
Ministarka rada Darija Kisić izjavila je da je to ministarstvo u "svakodnevnom kontaktu" sa rukovodstvom i radnicima Fijata.
 
"Uvek blagovremeno dajemo sve izjave u vezi sa svim događajima, uključujući i razgovore sa rukovodstvom Fijata i sa radnicima. Mi smo u svakodnevnom kontaktu, sve je transparentno jasno i čim budemo imali neke nove informacije, saznaćete", kazala je ona.
  • Vlada

    01.06.2022 19:35
    Kako ste birali tako vam je.Sto se narod nije podigao na silnu kradju(kupovinu)glasova?Vlast sistematski unistava drzavu ali litar ulja,kilogram brasna i secara je dosta.Da narod jednu desetinu vremena koje dnevno potrosi slusajuci rts i gledajuci rijalitije potrosi na licno usavrsavanje ovi ne bi mogli ni da osnuju stranku a ne da vladaju.
  • Goran

    01.06.2022 18:42
    Trazili ste, eto Vam
    1/3 bruto plate Po godini staža, i svi ste na birou zakon je takav i poslodavac je čist pred zakonom.
    A vi glasajte, glasajte, podržavajte.....
    Imali ste izbore u aprilu ,izabrali ste se sada cimate!
    Inače ko je na vlasti u Kragujevcu?
  • Megido

    01.06.2022 17:07
    Adio Mare!
    To je samo dokaz da je kralj Solomon bio 100% u pravu kada je pre više od 3000 god. napisao:,,Sve sam to video i razmotrio sam u svom srcu sve što se radi pod suncem dok čovek vlada nad čovekom na njegovu štetu.''
    (Propovednik 8:9).
    Nije važno da li je u pitanju politika, trgovina ili drugi vid odnosa, kad ljudi vladaju jedni nad drugima, neko obavezno postane moneta za potkusurivanje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija