Brnabić: Radnici Fijata organizovali protest jer je neko njima manipulisao

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je da je do protesta radnika ispred Fijatove fabrike u Kragujevcu jutros došlo zato što je neko njima "manipulisao".
Brnabić je za televiziju Hepi izjavila da je sa predstavnicima radnika i sindikata iz Kragujevca razgovarala u ponedeljak, i da se nije moglo očekivati da se problemi reše za dva dana.
Premijerka je navela i da će danas razgovarati sa predstavnicima kompanije Stelantis o tome "zašto su oni sa svoje strane prekršili dogovor" sa Vladom, koji je podrazumevao da se izjašnjavanje radnika o odlasku iz fabrike ili odlasku u inostranstvo odloži na deset dana, do 20. juna.
"To nije fer i tu su radnici u pravu", kazala je Brnabić i dodala da je "juče u 10:30 časova imala prvi razgovor sa 'Stelantisom' u vezi sa posredovanjem oko uslova za radnike".
 
"Zahvaljujem radnicima na protestu, bili su izuzetno fer. Bilo ih je oko 300, nisu blokirali fabriku, nisu ništa zatvarali, rekli su da veruju i dalje u Vladu Srbije i da je njihova sudbina u nasim rukama", kazala je Brnabić.
 
Dodala je da sa "Stelantisom" već danas, u 10 sati, ima razgovor.
 
"Juče smo poslali neki predlog kako bi to moglo da se završi i koji su zahtevi sindikata. U ovom trenutku imate u Kragujevcu 2.016 radnika, oko 500 će biti potrebno da ostane i da pomogne u tranzicionom periodu, a oko 500 radnika neće biti više potrebno i za njih spremamo zajedno otpremnine, paket kojim će oni, verujem, biti zadovoljni", rekla je Brnabić.
 
Prema njenim rečima, "oko 1.000 radnika ostaje da radi, s tim što će ići u inostranstvo na trening i obuke".
 
Premijerka je kazala i da proteste radnika u Kragujevcu podstiču "mediji koji podržavaju opoziciju", i da su "zahteve radnika prvo videli u medijima pa smo tek onda dobili u Vladi".
 
Šta su, s druge strane, rekli radnici Fijata na današnjem protestu, možete pročitati OVDE.
  • Gnojko

    03.06.2022 12:18
    Izgleda da vi loše manipulišete radnicima kada ih je neko drugi bolje izmanipulisao. Možda da ih podmitite ne znam, boljim platama i sigurnijim poslom? Kao što ste podmitili svoje članove u javnim preduzećima na primer.
  • Krstp

    02.06.2022 19:10
    Pa vi manipulište sa njima....
  • R49

    02.06.2022 17:42
    Prolupala
    Niko ne sme da manipuliše radnicima, to je isključivo posao vlasti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija