Pet godina odlaganja: Terzić juče pred novinarima, a danas zbog bolesti ne može na sud

Zvezdan Terzić, direktor fudbalskog kluba "Crvena zvezda" optužen da je nezakonito prisvajao novac od transfera fudbalera, danas se zbog bolesti nije pojavio na sudu.
Zbog toga je suđenje ponovo odloženo. Terzić je, međutim, juče održao konferenciju za medije povodom završetka fudbalske sezone, prenosi KRIK.
Terzićev slučaj je pre godinu dana preuzela sudija Ana Đuričković Trifunović zbog čega je suđenje, kako zakon predviđa, moralo da počne ispočetka. Novi sudija u postupku ponovo otvara suđenje, sluša odbranu optuženih, pregleda dokaze i saslušava svedoke. 
To se, međutim, nije dogodilo već godinu dana pošto se zbog bolesti Terzića ili njegovih advokatica suđenje iznova odlaže. Suđenje inače nije održano punih pet godina. 
 
Terzić je danas izostao zbog bolesti iako je juče na konferenciji za novinare povodom završetka sezone delovao da je u dobrom zdravstvenom stanju, dodaje KRIK. 
 
On je optužen da je nezakonito prisvojio novac od prodaje trojice fudbalera "OFK Beograda" - Vanje Grubača, Srđana Stanića i Branislava Ivanovića od 1998. do 2006. godine. Tužilaštvo tvrdi da je u navedenom periodu Terzić zadržao 1,1 milion nemačkih maraka od transfera, kao i da je omogućio da dve firme iz inostranstva čije vlasništvo nije otkriveno nezakonito zarade 3,3 miliona evra.
 
Suđenje je počelo u januaru 2011. godine, a od 2017. se nije održalo nijednom.
 
Uprkos tome što je optužen da je utajivao novac, Terziću je 2014. povereno da rukovodi fudbalskim klubom "Crvena zvezda". Dug ovog fudbalskog kluba krajem 2020. iznosio je 61 milion evra. Zvezda dug ne uspeva da smanji uprkos pozamašnim prilivima od međunarodnih prvenstava i pomoći države. 
 
Kako je Terzić ranije ispričao, on je pristao da vodi klub u Ljutice Bogdana na insistiranje tadašnjeg premijera, a danas predsednika Aleksandra Vučića.
  • Batistuta

    03.06.2022 01:25
    @Pravda
    Iz tih razloga koje si nabrojao sam davno napustio tu privatnu "državu", čitam i dalje ovako iz daleka govorim sebi:Da li postoji ovo još negde? To je privatna država, država jednog čoveka. Ko god može neka ide, bilo gde i u bilo kom pravcu.
  • Motka

    03.06.2022 00:28
    Verujem da je većini, ako ne svima, jasno da je Vučić napravio sistem sa dvostrukim merilima, jednim za podobne a drugim za nas ostale.
    Fascinantno mi je da i dalje 40% građana ne glasa jer ne prepoznaje svu strahotu ove činjenice.
    Zaprepašćujuće je da od izašlih glasača, njih skoro 60% glasa za takav nakaradni sistem zbog 2-3.000 dinara, svog obećanja rođaku koji je ucenjen poslom itd.
    Od nas zavisi, mi smo krivi, tako će biti dok ćutimo!
  • Samo pitam

    03.06.2022 00:19
    Jbt, kol'ko botova na postu o Terziću!
    Da li je Terzić važan udbaškom režimu zbog potpisanog ugovora sa gaspromom sada kada im je važno da drndaju i zbog toga što udba može da ga ucenjuje zbog svega što imaju o njemu ali istovremeno i on sam zna previše pa je nezgodan svedok?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.