Strah za život: Zaštićeni svedok odustao od svedočenja za ubistvo Olivera Ivanovića

Očekivalo se da će iskazi četvoro svedoka saradnika bar delimično rasvetliti ubistvo Olivera Ivanovića, ali je jedan od njih odustao od svedočenja zbog straha za život porodice, objavio je Insajder.
Strah za život: Zaštićeni svedok odustao od svedočenja za ubistvo Olivera Ivanovića
Foto: 021.rs
Optužnica za ubistvo Ivanovića po kojoj se sudi u Prištini nema ni počinioca, ni nalogodavca ubistva, a optuženi se terete da su učestvovali u zaveri za ubistvo, ali sa kim i ko je povukao obarač, ni tužilaštvo u Srbiji ni kosovsko tužilaštvo nisu otkrili.
Očekivalo se da će iskazi četvoro svedoka saradnika bar delimično rasvetliti neke delove događaja, ali jedan od svedoka je odustao, objavio je danas Insajder.
Iako zaštićenog identiteta na glavnom pretresu koje je celo bilo zatvoreno za javnost, svedok je ipak odustao od svedočenja.
 
Kako su javnosti preneli oni koji su bili u sudnici, prvi od četvorice zaštićenih svedoka rekao je sudu da ne može da svedoči, jer bi time ugrozio svoj i život svoje porodice.
 
Više o tome ko mu ugrožava život nije poznato, a ne može se ni naslutiti, jer sud i tužilaštvo pod zaštitom drže i okolnosti na koje bi on mogao da svedoči, a jedino što je poznato je da je taj svedok već dao iskaz još 2018. godine nakon ubistva Ivanovića.
 
Ivanovićev brat Miroslav izjavio je za Insajder da o značaju tog svedoka govori i zaštićeni status koji je dobio.
 
"Može se lako pretpostaviti da sam status koji uživa zaštićeni svedok pokazuje da je tužilaštvu stalo do njega i njegovog iskaza, tako da je njegovo odustajanje hendikep, ali tužilaštvo je tu, pa će na to morati da odreaguje", rekao je on.
 
Opširnije čitajte na sajtu Insajdera.
  • Sloba

    03.06.2022 12:37
    Zna ko je ubica
    Pa imamo osoba iz vrha države koja izjavila da zna ko je ubio jelena marjanović ida zna ko je ubio olivera ivanović ali nikako da saopšti.
  • Ja

    03.06.2022 07:51
    Pripretila bratija..
  • Allfather

    03.06.2022 07:02
    Oliver nije smetao Albancima... Mi Srbi smo ga ubili. I sve se zna... Nažalost manjka dokaza

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija