Rezultat sastanka radnika Fijata i Brnabić: Pomak u jednom zahtevu, dat rok do sledeće nedelje

Predstavnici sindikata radnika Fijata saopštili su danas, posle sastanka sa premijerkom Anom Brnabić u Vladi Srbije, da je postgnut pomak u jednom zahtevu.
Rezultat sastanka radnika Fijata i Brnabić: Pomak u jednom zahtevu, dat rok do sledeće nedelje
Foto: FoNet (Slobodan Miljević)
Taj zahtev je: Ko od radnika odluči dobrovoljno da ode na privremeni rad u inostranstvo, "da mu kompanija garantuje da ga čeka sigurna posao".
Predstavnici radnika su konstatovali da ima razumevanja države da se njihov problem reši, a da je glavni problem odlazak na privremeni rad na dve godine, zbog čega su dali svoje predloge za rešenja i sada čekaju odgovor.
Predstavnik Samostalnog sindikata Fijata Saša Đorđević izjavio je da su ostavili nekoliko dana prostora premijerki i Vladi Srbije da pregovaraju sa Stelantisom.
 
Predstavnik Samostalnog sindikata Fijat plastika Zoran Miljković rekao je da je na sastanku sa premijerkom postignut solidan pomak, ali daleko od konkretnog rešenja.
 
Prema njegovim rečima, dogovoreno je da Vlada nastavi hitno pregovore sa Stelantisom, koji je vlasnik Fijata, a da iduće nedelje očekuju Brnabić u Kragujevcu, sa definitivnim rešenjima, za šta im je "dala reč".
 
Kako je rekao, da sa njom definišu platformu da što manje ljudi ostane bez posla, a ko bude ostao - da dobiju dostojanstvene otpremnine.
 
"Najbitnije je što smo dogovorili sa premijerkom da do 20. juna niko neće biti pozivan na izjašnjavanje u kompaniji", rekao je Miljković i dodao da je "definitivno 500 radnika višak" u Fijatu.
 
Predstavnici radnika su poručili da do tada neće protestovati, a očekuju sastanak u utorak, sredu iduće nedelje.
 
Predstavnik sindikata Nezavisnost Igor Anđić rekao je da nije bilo reči o iznosima otpremnina, već da su se samo jedno dogovorili da, ko odluči dobrovoljno da ode na rad u inostranstvo, čeka ga siguran posao kad se vrati u Kragujevac, a da će se pregovarati koliko će trajati privremeni rad.
 
Poručili su da i dalje ostaju pri svojim stavovima i očekuju konkretna rešenja, uz ocenu da će pregovori biti kompleksni jer je Stelantis težak pregovarač, ali da su od Ane Brnabić dobili uveravanja da je spreman da koriguje svoje ponude. 
  • H

    03.06.2022 13:31
    H
    Tosu njihovi verni glasaci! Ista je to bagra! Nevidim razlog dase gradjani obavestavaju o ovome?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.