Nove cene goriva: Ponovo poskupeli i dizel i benzin

Na pumpama u Srbiji gorivo je od danas još skuplje.
Nove cene goriva: Ponovo poskupeli i dizel i benzin
Foto: 021.rs
Evrodizel će, umesto 203,50 biti 206 dinara za litar, a motorni benzin evropremijum BMB 95 će koštati 193 umesto 187 dinara za litar koliko je ove nedelje koštao. 
Prošlog petka, obe vrste goriva čija je cena ograničena uredbom Vlade Srbije su poskupele. Cena dizela za nešto više od dinar, dok je benzin poskupeo za tri dinara. Evrodizel se do danas prodavao po ceni od 203,50 dinara za litar, a motorni benzin evropremijum BMB 95 za 187 dinara za litar. 
Vlada Srbije produžila je u utorak trajanje Uredbe o ograničenju cene naftnih derivata do 30. juna. U tekstu Uredbe o izmeni Uredbe o ograničenju visine cena derivata nafte, navedeno je da je neophodno produžiti period važenja ograničenja cena na još 30 dana.
 
"Imajući u vidu da je tržište naftnih derivata još nestabilno, članovi vlade doneli su ovakvu odluku u cilju sprečavanja većih poremećaja na tom tržištu i radi očuvanja životnog standarda stanovništva", navodi se u saopštenju Vlade Srbije.
 
To znači da će i u narednih mesec dana, svakog petka Ministarstvo trgovine saopštavati najvišu dozvoljenu cenu dve vrste goriva - evro dizela i evro premium BMB 95.
  • Mile

    04.06.2022 06:39
    Cena goriva
    Najsmešniji su ovi što odobravaju visoke cene goriva zarad ekologije. Traktor ide na naftu i ore njivu na kojoj raste hrana. Ne raste u maxiju i idea lidl marketima.
  • Dragan

    03.06.2022 18:07
    Ah
    Ako to znači čistiji vazduh,mir,manje asfalta,manje parkinga,više zelenila,više zdravlja nek ppskupi i 300%.U Stokkholmu ljudi već više od decenije hodaju ili bicikl,parkinzi ne postoje (sve u kavnim garažama).Danas gužva u gradu,lep dan mnogi orodično izašli u šetnju,sretnu prijatelje uživo popiju piće u malim kafićima.I svi zadovoljni i srećni.
  • Penzioner 24.000 din

    03.06.2022 17:51
    Radio 37 godina i invalid
    Ima se, može se, priča da dobro živimo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.