Evropska unija uvela sankcije Kariću zbog "bliskosti sa Lukašenkovim režimom"

Savet EU uvrstio je Bogoljuba Karića na listu osoba pod "restriktivnim merama" zbog bliskosti sa režimom predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka, objavljeno je u službenom glasniku EU.
Karić sa članovima porodice razvio je mrežu kompanija za nekretnine u Belorusiji i ostvario kontakte sa porodicom Lukašenka.
"Blisko je povezan sa kompanijom Dana Holdings i njenom nekadašnjem podružnicom Dana Astra, i u više navrata je predstavljao ta pravna lica tokom sastanaka sa Lukašenkom. Lukašenko je opisao projekat ‘Minsk World’, koji je razvila kompanija povezana sa Karićem, kao ‘primer saradnje slovenskog sveta'", navodi se u odluci o sankcijama.
KEU smatra da su kompanije povezane sa Karićem dobile povlašćen tretman pod režimom Lukašenka, uključujući poreske olakšice i zemljište za razvoj nekretnina, zahvaljujući bliskim vezama sa beloruskim predsednikom i ljudima iz njegove sredine.
 
"On (Karić) stoga ima korist i podržava Lukašenkov režim", navodi se u odluci koja je objavljena danas.
 
Prošle godine su zbog povezanosti sa režimom Aleksandra Lukašenka na crnu listu američkih vlasti stavljeni Nebojša Karić, sin Bogoljuba Karića, kao i porodične kompanije, pisao je tada KRIK. Bogoljub Karić je tužio KRIK, tvrdeći da je stavljen pod sankcije zbog pisanja novinara o vezama sa Lukašenkom.
  • Peenzioner

    04.06.2022 13:08
    Zajam
    Ej, bre Srbi. Ovim mladjim ne zameram, jer možda mnogi nisu rodjeni ili su bili u pelenama. Pa onu kradju koja se zvala "Zajam za Srbiju" išao je preko "Karić banke". Tog novca više nema. Gde je? Glupom narodu srpskom sve možeš prodati kao rog za sveću.
  • Лиманац

    03.06.2022 22:20
    Европејска демократија
    Подршка господину Богољубу Карићу!
  • Jesi ti muzičar?

    03.06.2022 19:45
    Baš se Bogoljub od Peći potresao zbog sankcija EU. Sav bitan keš je zaradio ovde i u Rusiji/Belorusiji. Na tim prostorima se još uvek dobro kotira i opošljava dobre kombinacije. Dok je tako šište mu brkovi za sankcije EU.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija