Šest kategorija možda ipak bude izuzeto: Ko neće biti obuhvaćen socijalnim programom za Fijat?

Vlada će insistirati da od socijalnog programa u kragujevačkom Fijatu bude izuzeto i zaštićeno šest kategorija radnica i radnika u fabrici automobila.
Šest kategorija možda ipak bude izuzeto: Ko neće biti obuhvaćen socijalnim programom za Fijat?
Foto: Pixabay

Ovo saznaje N1 u Pregovaračkom timu radnika Fijata.

"Na sastanku u Vladi Srbije u četvrtak, ministarka rada Darija Kisić i premijerka Ana Brnabić su nam rekle da će u predstojećim pregovorima sa poslovodstvom Stelantisa, auto grupe u kojoj je i Fijat, insistirati da ove grupe zaposlenih budu izuzete od socijalnog programa koji predviđa odlazak na rad u inostranstvo i tehnološke viškove: Žene na trudničkom i porodiljskom odsustvu, roditelji dece sa posebnim potrebama, radnice čija su deca mlađa od pet godina, invalidi rada, samohrani roditelji i parovi koji su u programu vantelesne oplodnje", kaže za N1 Igor Anđić, član Pregovaračkog tima radnika kragujevačkog Fijata.

Anđić dodaje da "sve ovo piše u važećem Zakonu o radu Srbije, ali da su se te radnice i radnici ipak našli na spisku menadžmenta Stelantisa".
 
Sindikati i Pregovarački tim radnika Fijata očekuju dolazak premijerke Ane Brnabić u Kragujevac početkom naredne radne nedelje i obaveštenje šta je ispregovarala sa Stelantisom.

Teme

fijat
  • Nikola

    06.06.2022 20:01
    Da li je neko zapitao vlast koliko je dato stimulacije po radniku kada je FIAT dolazio u Srbiju? I koliko je FIAT isplatio ukupno za plate radnika od dolaska pa do napustanja fabrike? To se u Srbiji ne desava samo sa FIAT-om nego i sa drugim "stranim ulagacima". I konacno, da li je neko zapitao Privrednu Komoru Srbije da mozda fabrika u kragujevcu moze da proizvodi i delove za automobile? Nego "socijalni program" i slanje radnika u inostranstvo u vreme kada vlast govori da se radnici iz zemalja EU vracaju u Srbiju. Ko je ovde lud?
  • Dendi

    04.06.2022 21:55
    Loše je a biće i gore
    Kapitalizam nikad nije bio milosrdan. Kapitalizam na srpski način je još gori. Ako se tome doda nesposobna vlast i ništa bolji sindikati, sve je jasno.
  • Nataša

    04.06.2022 18:39
    Perfidna prevara
    Šest "grupa" zaštićenih, a u njima sve ukupno desetak zaposlenih. Veća prava će imati ako tuže Fiat, nego što im je "obezbedila" bivša premijerka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija