Dobitnik NIN-ove nagrade nosi humanitarnu pomoć u Harkov: "Srbija baš nema dobru reputaciju ovde"

Pisac Vladimir Arsenijević uputio se u Ukrajinu, u Harkov, kako bi donirao humanitarnu pomoć tamošnjem Perinatalnom centru.

On je u petak najavio da delegacija Krokodilovog centra kreće na put u Harkov kako bi Perinatalnom centru predala prikupljenu humanitarnu pomoć. 

Arsenijević je na društvenim mrežama delio iskustva sa dosadašnjeg puta, pa je, dok su prolazili kroz Mađarsku, napisao da "na našoj granici nikome nije bilo važno zašto idemo u Ukrajinu i šta nosimo", dok je Mađarima bila važna cena robe.

"Čitavu prethodnu noć proveli smo na ukrajinskoj granici. Uzeli su nam otiske prstiju, slikali nas i čekali amin direktno iz Kijeva da bi nas pustili. Bili su srazmerno prijatni ali strogo poštuju proceduru koja je za državljane Srbije posebna jer najveći broj naših državljana, kako kažu, dolazi da se bori na strani ruskih separatista. Srbija baš nema dobru reputaciju danas i ovde", objavio je Arsenijević. 
 
Da dobiju dozvolu pomogao im je Andrij Ljubka, ukrajinski pisac i prevodilac.
 
"Čekali smo do 7 ujutru kada smo konačno pušteni i ubrzo nakon toga stigli smo u Užgorod gde su nas primili na doručku i kafi u jednoj maloj NVO. Potom smo našu robu i opremu prebacili u dva medicinska vozila i u njima pošli dalje, ka Kijevu a potom i ka Harkovu. Po planu", navodi Arsenijević u jednoj od objava.
 
  • BorkaD

    11.09.2022 19:31
    Svaka čast Vladimire!Ali nas i
    Saznaće se sve,ali nažalost istina stiže kasno,kao i o srpskom narodu.
  • Sasa

    05.06.2022 13:49
    @uh
    Pa naravno da ne razmisljaju, jer bogovski narod nikad nikom nista lose nije ucinio, samo je sebe branio '90-ih po vodjstvom SM i VŠ. A zli zli zapad nas tako fine i postene napao i bombardovao. Kme kme, nepraavdaaa!
  • Jelena

    05.06.2022 12:55
    @Uh
    Kada kazes civilizovan i bombardovanje to je nespojivo.

    Ne znam sta su skrivile moje komsije i roditelji na LImanu 1 koji su umrli od raka od 2000 do danas i to ne prestaje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.