Besplatni digitalni udžbenici Fondacije "Kavčić" dobili odobrenje zavoda

Svi digitalni udžbenici za 1. razred koje je finansirala Fondacija "Alek Kavčić" dobili su odobrenje Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja (ZUOV).
Besplatni digitalni udžbenici Fondacije "Kavčić" dobili odobrenje zavoda
Foto: Pixabay

To znači da zadovoljavaju sve standarde kvaliteta, prate plan i program nastave i slobodno se mogu koristiti u nastavi za 1. razred, navodi se u saopštenju Fondacije.

Kako se navodi, svi besplatni udžbenici za osnovnu školu nalaze se na sajtu besplatnabiblioteka.com, i sasvim slobodno se mogu "skidati" i koristiti.

Fondacija "Alek Kavčić" osnovana je u Americi 2017. godine, a u Srbiji počinje da radi početkom 2020, a osnovnim ciljem promocija obrazovanja i nauke, dodaje se u saopštenju.

  • Besplatno

    28.08.2022 21:57
    Udžbenik
    Super ideja. Ali ovo je zemlja Srbija. Kako da se direktori ugrade ako su udžbenici besplatni?
    Svake god inače naručujem detetu udžbenike pomenute Fondacije i sa njime prolazim gradivo u cilju uvežbavanja onoga što su radili u skoli iz tamo odabranih udžbenika.
    Komplet udžbenika Fondacije platim 2-3hiljade dinara, dok za one u skoli plaćam 8 hiljada. Po učeniku lepa zarada.
    Inače, udžbenici Fondacije su besplatni u onlajn formatu, a za štampanu verziju(ne fotokopiju, već kulturno ukoricene prave udžbenike) treba izdvojiti 2 din po strani i dostava je besplatna za iznos preko 2000 din.
    Vrlo pristupacno.
  • onako usput

    05.06.2022 14:26
    Odlicna ideja, ali...
    Zaboravise u saopstenju da napomenu i da su sa radom u Srbiji zapoceli neposredno pred izbore na kojima se Kavcic nalazio na jednoj izbornoj listi. I takodje su zaboravili da napomenu da nude samo udzbenike koji se vec godinama ne koriste ni u jednoj skoli. I da su ih tuzili autori udzbenika za povredu autorskih prava.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Srbija je jasna - Tajvan je Kina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom svečanog dočeka predsednika Kine Si Đinpinga da Beograd ima jasne stavove po pitanju kineskog teritorijalnog integriteta.