Kosačov: Srbija i Rusija da zajedno i oštro reaguju zbog sprečavanja Lavrova da dođe u Beograd

Reakcija Moskve i Beograda na zatvaranje vazdušnog prostora za avion Sergeja Lavrova treba da bude zajednička i izuzetno oštra, izjavio je zamenik predsedavajućeg Saveta Federacije Konstantin Kosačov.
"Današnji demarš, naravno, nije u vezi sa avionom. On je usmeren protiv Rusije kao države i protiv Srbije kao države. Reakcija će, nadam se, biti zajednička i izuzetno oštra, u formatu ne samo diplomatskog protesta, već i konkretnih, praktičnih odgovora", napisao je Kosačov na svom Telegram kanalu.
Prema njegovim rečima, sadašnje kolektivno odbijanje Bugarske, Crne Gore i Severne Makedonije da propuste Lavrovljev avion u Srbiju, bez sumnje nije odluka te tri zemlje, preneo je Sputnjik.
"Sve tri zemlje su, ulaskom u NATO, ozbiljno i na dugo izgubile suverenitet, a Evropska unija za njih je samo paravan za ove sramne okolnosti. Radi se o NATO demaršu, a bez Sjedinjenih Američkih Država njega ne bi bilo", kazao je Kosačov.
 
On je naveo da ovakvim direktnim mešanjem u bilateralne poslove dve suverene evropske zemlje koje nisu članice Alijanse, Rusije i Srbije, NATO pokušava da "zarobi i potčini" ostatak Evrope, dodavši da posle toga sledi širenje Alijanse na ostatak sveta, gde je Kina strateški cilj broj dva posle Rusije. 
  • Zdrav razum

    06.06.2022 14:50
    Rusija do Srbije!!!
  • Лиманац

    06.06.2022 14:33
    Кршење слободе кретања и спречавање званичника једне суверене земље да посети другу јесу повод за оштру реакцију.
  • Z(ajeb)

    06.06.2022 12:56
    Jadni ste vi kada jednoj ogromnoj zemlji od 140 miliona sa najmoćnijom vojskom u regionu treba mala Srbija sa 6 miliona a ni tu ne možete da dođete.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.