Bivši načelnik novosadske policije Milorad Šušnjić: Nije tačno da mi je Hrkalović naredila bilo šta

Milorad Šušnjić, bivši načelnik novosadske policije, negirao je da je po naređenju Dijane Hrkalović naložio da se kriminalac Darko Elez prisluškuje i prati i tako spreči da ga istražuju druge službe.
Bivši načelnik novosadske policije Milorad Šušnjić: Nije tačno da mi je Hrkalović naredila bilo šta
Foto: 021.rs
Kako prenosi KRIK, Šušnjić tvrdi da je bivšu državnu sekretarku viđao na sastancima i konferencijama, ali da sa njom nikad nije bio nasamo. 
 
On je negirao da je zloupotrebio položaj i rekao da mu nije jasno šta mu se optužnicom stavlja na teret.

"Nije tačno da mi je Dijana Hrkalović naredila stavljanje bilo kog lica na mere, niti je to mogla pošto za to nije imala ovlašćenja. Nije tačno ni da je operativna obrada Darka Eleza bila fiktivna", rekao je Šušnjić na početku iznošenja odbrane.  

On je ponovio da Hrkalović nije mogla da mu izdaje naređenja i odgovarajući na pitanje njenog branioca Vladimira Đukanovića. Naveo je da je to mogao da čini direktor policije. 
 
"A ko je mogao direktoru policije?", pitao je Đukanović. 
 
"Ministar", rekao je kratko Šušnjić. 
 
On je, međutim, dodao da nikakvo naređenje u odnosu na Eleza nije stiglo ni od direktora policije niti od ministra unutrašnjih poslova. 
 
U ovom postupku, optuženi, inače, pokušavaju da krivicu prebace na bivšeg ministra Nebojšu Stefanovića koji nije ni ispitan u istrazi, a Đukanović ga je predložio za svedoka, piše KRIK. 
 
"Elez nije bio zaštićen"
 
Šušnjić je optužen da je po naređenju nekadašnje državne sekretarke naložio da se kriminalac Darko Elez prisluškuje i prati i tako spreči da ga istražuju druge službe.
 
On je istakao, suprotno tvrdnjama tužilaštva, da više policijskih jedinica može istovremeno da vodi istragu, da je Elez mogao da bude uhapšen u bilo kom trenutku i da stavljanjem na mere nije bio zaštićen. 
 
Kako se navodi u optužnici, prisluškivanje i praćenje Eleza naloženo je da bi se on zaštitio od istrage po krivičnoj prijavi koju je protiv njega podneo Želimir Kreštalica, privrednik koji je tvrdio da mu Elez preti i pokušava da preotme građevinsku parcelu u Sarajevu. 
 
Šušnjić tvrdi da je Elez bio praćen i prisluškivan zbog težih krivičnih dela zbog čega Kreštalicina prijava nije bila hitna. 
 
On je istakao da nije učestvovao u istrazi protiv Eleza niti odredio koje će se odeljenje, služba ili policijski službenik njime baviti.
  • G. K

    07.06.2022 08:23
    G. K
    Pazi dati nepoverujem! Komsijin sin do skora,prasinar u policiji od skora neki inspektor za dve godine kupio,stan,novi audi,razbacuju se novcima! Od cega,plate? Vecih kriminalac od vas policajace u ovoj smrdiji,nepostoji!!!Mrsss
  • Mm

    07.06.2022 07:43
    Mm
    Nikad korupiranija Policija nije bila nego u zadnjih par godina!!! Cast izuzetcima! Ovo ostalo sve ogrezlo o kriminal i korupciju! Mladi inspektori voze skupa kola,firmiranu garderobu,nakit,stanove....trenutno nema vece Mafije od Policije!!!
  • Tamo 'vamo

    07.06.2022 06:32
    Kako je Nesa iz Beograda pusten niz vodu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija