Još jedan apsurd u Srbiji: Imaju fabriku vode koja izvozi vodu u svet, a nemaju vodu za piće

Stanovnici Prolom Banje nemaju pijaću vodu u svojim kućama, iako se nalaze u neposrednoj blizini fabrike iz koje se voda izvozi u ceo svet.
Još jedan apsurd u Srbiji: Imaju fabriku vode koja izvozi vodu u svet, a nemaju vodu za piće
Foto: Pixabay
"Blic" piše da je izgradnja vodovoda počela u novembru 2021. godine, ali je posle dvadesetak dana prekinuta zbog loše procene terena.
Mašine su naišle na stene, pa je nastavak radova neizvestan.
"Sramota je da se iz ovog mesta izvozi voda širom Srbije, Evrope i sveta, a da mi na samo nekoliko kilometara od fabrike nemamo vodu za piće, pa čak nam je zabranjeno i da kopamo bunare", rekao je jedan od organizatora najavljenog protesta građana.
 
Tokom 2015. godine započet je objekat koji je trebalo da bude rezervoar za vodu, a prvih dana novembra 2021. godine počela je izgradnja cevovoda, ali su radovi istog meseca obustavljeni.
 
Ni prvi čovek Kuršumlije Vojimir Čarapić ne zna kada će radovi biti nastavljeni i objašnjava da su morala da se urade geološka istraživanja, koja su pokazala da se radi o šestoj kategoriji zemljišta, te da je bilo nemoguće da se radi mašinama sa kojima je prvobitno bilo predviđeno.
  • ex Pezos

    07.06.2022 16:46
    @Zemlja apsurda
    I ovako smislen komentar botovi overavaju minusima !?
    Stvarno se pitam da li im je stvarno toliko dobro ili su lobomirani .
    Za nepoverovati !!!
  • Kosta BG

    07.06.2022 13:20
    Učite strane jezike deco
    Koji su rezultati izbora u Prolom Banji unazad 10+ godina?

  • Deks

    07.06.2022 13:01
    @Bio tamo - Zanimljivo, a da li je ta fabrika vode u vlasništvu države i služi pre svega za strateške potrebe države, tj građanima? Ili je to obična privatna kompanija koja je na sumnjiv način dobila pravo da na komercijalni način koristi državni resurs? Ako je ovo drugo u pitanju tu fabriku bi trebalo zatvoriti jer ugrožava interese građana tj. dok se ne reši pitanje snabdevanja pitkom vodom lokalnog stanovništva. Nema logike praviti fabrike vode tamo gde u suštini postoji manjak pitke vode.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.