Prajd info centar izlepljen nalepnicama "Belgrader jugend"

Tim Beograd Prajda saopštio je da je u ponedeljak oko 23 sata napadnut Prajd info centar i da su na izlog zalepljene nalepnice neonacističke grupe "Belgrader jugend".
Prajd info centar izlepljen nalepnicama "Belgrader jugend"
Foto: Pixabay (ilustracija)

U saopštenju se ističe da je napad prijavljen policiji i da su tražili hitnu reakciju povodom napada.

Navodi se da je to 14. napad na Prajd info centar u Beogradu i da do sada niko nije kažnjen za napade, kao i da je policija samo jednom privela nasilnike, ali da ni oni nisu kažnjeni.

U saopštenju naglašavaju da ovaj poslednji napad na Prajd Info Centar dolazi u momentu kada se Beograd priprema za organizaciju EuroPride 2022, koji će se održati od 12. do 18 septembra.
 
"EuroPride je najveća evropska manifestacija koja okuplja LGBTI zajednicu i svake godine održava se u drugom gradu Evrope. Beograd će biti prvi grad u jugoistočnoj Evropi koji će biti domaćin EuroPride-a, zbog čega Prajd Info Centar naglašava čelnicima i čelnicama gradske i republičke vlasti da će u narednom periodu sve oči biti uprte u Beograd i Srbiju. EuroPride je i važna prilika da se naša zemlja i grad pokažu kao dobri i tolerantni domaćini koji svojim gostima mogu da garantuju sigurnost i bezbednost", stoji u saopštenju.
 
Kako se navodi, velika netrpeljivost prema LGBTI osobama u društvu često se ispoljava u vidu govora mržnje, kako u javnom prostoru tako i u medijima i najčešće prolazi bez ikakvih sankcija.

Teme

lgbt
  • Hitlerjugend

    09.06.2022 15:46
    Mi imamo kopirajt na sve jugend organizacije
  • @sa vama

    08.06.2022 15:43
    Niko ne kaze da su jegendovci super. Kakve veze moj post ima sa njima? Ne podrzavam ih, niti nasilje, ali ni perfidni pritisak ovih drugih.
    Komentarisem trenutno lgbt stanje i organizaciju Prajda, iako se mogu sloziti to nije glavna vest.
  • ///

    08.06.2022 09:06
    "Belgrader jugend"???!!! O, boze, jos mladih idiota...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija