Viši sud u Beogradu potvrdio optužnicu tužilaštva protiv hrvatskih pilota

Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu za ratni zločin na Petrovačkoj cesti i u mestu Svodna u avgustu 1995. koju je protiv četvorice hrvatskih pilota podnelo srpsko Tužilaštvo za ratne zločine.
Viši sud u Beogradu potvrdio optužnicu tužilaštva protiv hrvatskih pilota
Foto: Pixabay
Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu–Odeljenje za ratne zločine je na sednici 3. juna donelo rešenje o potvrđivanju optužnice Tužilaštva za ratne zločine protiv Vladimira Mikca i drugih, saopštio je danas Viši sud.
Terete se za krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva u saizvršilaštvu.
Protiv ovog rešenja okrivljeni i njihovi branioci mogu podneti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, dodao je Viši sud.
 
Srpsko Tužilaštvo za ratne zločine, kako je ranije objavljeno, podiglo je optužnicu protiv hrvatskih oficira zbog raketiranja kolone izbeglica na Petrovačkoj cesti kod Bosanskog Petrovca i u mestu Svodna kod Novog Grada, tokom akcije Oluja u avgustu 1995.
 
U prvim reagovanjima iz Hrvatske navodi srpskog Tužilaštva su odbačeni, a tamnošnji ministar spoljnih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman je podizanje te optužnice ocenio kao "čisto politikantstvo".
 
Predsednik Hrvatske Zoran Milanović rekao je u maju da će Srbiju koštati podizanje optužnice protiv četvorice hrvatskih oficira i prozvao srpske političare za "neinteligentno ponašanje" s kojim nikada neće uspeti da uđu u EU.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.