Vlada odobrila zapošljavanje 100 mladih lekara i 200 medicinskih tehničara

Vlada Srbije dala je saglasnost da Ministarstvo zdravlja preduzme sve mere kako bi se zaposlilo najboljih 100 diplomaca medicinskih fakulteta.
Vlada odobrila zapošljavanje 100 mladih lekara i 200 medicinskih tehničara
Foto: Pixabay

"To je značajan korak ka sprečavanju odlaska mladih lekara iz zemlje i istovremeno doprinosi daljem razvoju srpske medicine", saopšteno je posle sednice vlade.

Vlada navodi da na ovaj način "podržava najuspešnije studente koji su svojim radom, znanjem i trudom postigli izuzetne naučne i akademske rezultate i omogućava im da nastave usavršavanje u oblastima medicine u okviru državnog sistema zdravstvene zaštite".
Odobreno je i zapošljavanje najboljih 200 maturanata srednjih medicinskih škola.
 
Vlada Srbije usvojila je i Program korišćenja subvencija za očuvanje i razvoj tradicionalnih zanata u 2022. godini i za te svrhe izdvojila 8.000.000 dinara, koji se dodeljuju bespovratno.
  • Sanja

    11.06.2022 23:35
    Sada ne valja kada se zapošljavaju najbolji!Kakav drugi kriterijum treba da se primeni?Nema drugog a da ne predstavlja arbitrernost
  • Mile rent-a mozak

    10.06.2022 08:31
    Molim da čitalac koji poseduje Službeni glasnik RS, sa odlukom Vlade, gde se na svaki kvartal zapošljava u stalni radni odnos, 700 obučenih policajaca kursista sa sve garderobom, uniformom i oružjem, da istu objavi. Ja nemam nove tehnologije pretrage, od kada je direktor Trivan g-đa Jelena. Unapred hvala!
  • R.M.

    10.06.2022 07:12
    Znači ništa
    Šta znači: "da se zaposli 100 najboljih"? Pa ti su već oddavno otišli ili aplicirali za odlazak! Sem toga, zar to nije diskriminacija diplomiranih lekara? Svi nezaposleni bi trebalo da imaju ista prava. A i najbolji studenti nisu uvek i najbolji lekari, praktičari. Bezbroj je primera da su studenti sa srednjim, pa i nižim prosekom bolji u praksi od bubalica i štrebera. I da li će ovih "najboljih 100" imati članske karte?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija