Sutra konstitutivna sednica Skupštine Beograda

Konstitutivna sednica novog saziva Skupštine grada Beograda zakazana je za subotu, 11. jun.

Na dnevnom redu je izbor verifikacionog odbora za potvrđivanje mandata odbornika i izbor predsednika i zamenika predsednika gradskog parlamenta.

Sednici će, do izbora predsednika Skupštine, u skladu sa Zakonom o lokalnim izborima i Poslovnikom Skupštine grada Beograda, predsedavati najstariji odbornik.
Na izborima 3. aprila lista oko Srpske napredne stranke predsednika Srbije Aleksandra Vučića osvojila je najviše glasova i 48 odbornika u Skupštini Beograda koja broji ukupno 110 mesta.
 
Lista "Ujedinjeni za pobedu Beograda - Vladeta Janković" ima 26 odbornika, zeleno-leva koalicija "Moramo" 13, koalicija oko Socijalističke partije Srbije (SPS) osam, koalicija NADA sedam, a po četiri odbornika imaju Zavetnici i Dveri.
 
Predsednik SPS Ivica Dačić izjavio je u četvrtak za RTV Vojvodina da će SPS i SNS formirati zajedničku vlast u Beogradu i da će predsednik parlamenta biti iz koalicije SPS-Jedinstvena Srbija, odnosno Nikola Nikodijević, koji je i do sada obavljao tu funkciju. 
  • akademik

    10.06.2022 08:53
    izgleda
    da Sps i Sns pobede kad požele , gde požele ali zato što je narod pametan !
    živela SRBIJA !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.