Pokrenut portal eVežbaonica sa zadacima za osmake da vežbaju za završni ispit

Pokrenut je portal eVežbaonica na kome učenici osmog razreda mogu da rešavaju zadatke i provere svoje znanje u pripremi za završni ispit, saopštilo je Ministarstvo prosvete.
Portal je kreiran u saradnji sa E-upravom i profesorima sa Matematičkog fakulteta i Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu.
Na portalu učenici mogu da pronađu zadatke iz sedam predmeta - srpski jezik/maternji jezik, matematika, fizika, hemija, biologija, geografija i istorija. Zadaci su raspoređeni prema težini na tri nivoa - osnovni, srednji i napredni nivo, a sastavljeni su na osnovu obrazovnih standarda.
Pored zadataka na srpskom jeziku, na portalu se nalaze i zadaci na osam jezika nacionalnih manjina - albanskom, bosanskom, bugarskom, mađarskom, rumunskom, rusinskom, slovačkom ili hrvatskom, te učenici na svom nastavnom jeziku mogu da pristupe eVežbaonici i da odgovaraju na zahteve u zadacima. 
  • Nbg

    13.06.2022 17:29
    Zapravo
    portal radi i testovi su sasvim ok. samo još kad bi bilo i rešenja
  • Lala

    12.06.2022 00:58
    Kanda...
    ...ovaj portal ne radi, ili link ne valja. U svakom slučaju lepa ideja za pomoć osmacima, još kad bi se mogla koristiti... Eh.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija