Vulin: Potrebne oštrije kazne za lažne dojave o bombama

Proteklih nedelja lažne dojave o bombama praktično su postale svakodnevnica. Danas je zbog dojave evakuisana zgrada Radio-televizije Vojvodine.
Vulin: Potrebne oštrije kazne za lažne dojave o bombama
Foto: 021.rs
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je za RTS da kada dojave o bombama dolaze sa našeg prostora, policija u ogromnom broju slučajeva dođe do osumnjičenih.
Međutim, u slučaju dojava iz inostranstva, kaže da je u pitanju specijalni hibridni rat, da bi se Srbija stavila pod određenu dozu političkog pritiska.
"Kada je na našoj teritoriji, to je mnogo opasnije po počinioca, a kada je u pitanju inostranstvo, potrebna nam je pomoć", napominje ministar i ističe da kazne treba da budu oštrije.
 
U Gambiji je sinoć uhapšena osoba koja je slala dojave o bombama u Srbiji, a Vulin ocenjuje da je tamošnja policija postupila onako kako se to očekuje, i u dobroj veri.
 
"Moram priznati da većina zemalja kojima se obratimo ne postupi baš na isti način. Imali smo zemlje članice EU koje su se pozivale na to da nema bilateralnog sporazuma. U pitanju je konkretno Poljska. Sa druge strane, imamo budimpeštanski protokol koji reguliše upravo takve stvari, da nam nije ni potreban bilateralni sporazum. Nadam se da će to profunkcionisati i da će druge zemlje shvatiti koliko to nanosi štete Srbiji. Možete imati drugačije političke stavove, ali ne možete podržavati pražnjenje bolnica", poručio je Vulin.
 
Policija se, dodaje ministar, obraća svim provajderima, Guglu, Jahuu, i izlazi na svaku dojavu, koliko kod da zna da je lažna, jer se stvari ne prepuštaju slučaju.
 
"Mi konkretno sa ministarstvom prosvete radimo na određenim načinima da umanjimo ove probleme, da barem maturski ispiti prođu bez problema", navodi Vulin.
  • Dendi

    12.06.2022 07:53
    Itd, itd
    Vulin: Potrebne oštrije kazne za lažne dojave o bombama

    I za jovanjice, krušike, savamale,...
  • Lala

    12.06.2022 04:44
    Dobro i šta sad
    Dobro pa jel barem uhapšen neko od ovih kod nas? Neka Gambija i ostali...
  • cocco

    12.06.2022 02:11
    A o lažnim diplomama? Zna li se šta?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.