FOTO: Na protestu u Beogradu srpske, ruske i ukrajinske zastave i povici "Putin nije Rusija"

Neformalna grupa "Rusi, Ukrajinci, Belorusi i Srbi zajedno protiv rata" danas je u centru Beogradu organizovala protestnu akciju "Rusi protiv rata - Dan nezavisnosti od putinizma i diktature Kremlja.
Sa skupa ispred hotela "Moskva", na kome su građani nosili ukrajinske, srpske i beloruske zastave i transparente kojima se traži prekid agresije Rusije na Ukrajinu, poručeno je da Rusija nije zvanična Moskva i njen predsednik Vladimir Putin.
Okupljeni su skandirali "Slava Ukrajini" i "Putin nije Rusija" i zatražili oslobađanje političkih zatvorenika u Rusiji.
Predstavnik te neformalane grupe Peter Nikitin je rekao da je vlast u Rusiji uzurpirala slobodu medija, čitavu ekonomiju, izbore na svim nivoima i pokrenula "krvavi bratoubilački rat protiv Ukrajine".
 
 
Prema njegovim rečima, okupljeni oštro osuđuju taj rat i žale za desetinama hiljadama stradalih i za onima koji su morali da napuste domove.
 
Rekao je da je danas nacionalni praznik Rusije, 12. jun, te izrazio želju da taj dan bude iduće godine obeležen u Rusiji, ali bez Putina.
 
Na skupu je govorilo i više građana, koji su rekli da su napustili Rusiju u kojoj je zabranjena sloboda okupljana i govora, gde se ljudi hapse.
  • Nemanja

    13.06.2022 12:51
    Rusofiličarske nakaze likuju zbog malog broja demonstranata, nesvesni činjenice da njihova smrdija gubi sad već oko 150 hiljada stanovnika godišnje. Biće i vas uskoro taman za pola trga...
  • Лиманац

    13.06.2022 09:56
    @Овај што се представља као ја
    Захваљујући тој дефиницији коју си преузео са „Википедије”, коначно знамо како да назовемо режим једноумља у САД и ЕУ.
  • Nikola

    13.06.2022 08:26
    Лиманац @ Ne mogu bas da razaznam, odnosi se na sad ili eu? Bice da je na obe. Savrseno se uklapaju u ove enciklopedijske definicije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.